Igrajo s Hopsi, mislijo na Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Danes se bo s tekmo med Krko in Hopsi začelo 3. kolo Lige Nova KBM za prvaka. Jutri se bosta v neposrednem prenosu na Šport TV pomerili ekipi Petrol Olimpije in Helios Suns, v soboto pa bosta odigrani dve tekmi Lige za obstanek in preostala tekma Lige za prvaka.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
Sreda, 13. marec, ob 19:00
KRKA : HOPSI POLZELA

Novomeški košarkarji so uvodno tekmo Lige Nova KBM za prvaka izgubili proti Petrol Olimpiji tokrat pa jih doma čaka obračun s Hopsi. Gostje so v prejšnem kolu na Polzeli premagali Rogaško, pred tem pa izgubili s Sixt Primorsko. V prvem delu državnega prvenstva sta ekipi v medsebojnih tekmah dosegli po eno zmago in en poraz, statistično pa med njima ni ravno velikih razlik.

Novomeščane konec tedna sicer čaka pomemben obračun regionalne lige, Hopsi, finalisti Pokala Spar, pa v tekmo prihajajo rahlo oslabljeni saj je še vedno vprašljiv nastop Sandija Čebularja, ki je za Krko igral v sezoni 2016/17.

Pri obeh ekipah bo veliko odvisno od dnevne forme njihovih visokih igralcev saj so le ti glavni motor njunih iger. Izkušeni Jure Lalić v tekoči sezoni državnega prvenstva v povprečju dosega 13 točk in 4,5 skoka na tekmo, na drugi strani pa ameriški košarkar Donovon Matthew Jack dosega 12,5 točke in 6,4 skoka na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Simon Petrov, trener Krke:
“Tekma s Hopsi bo sila neugodna. Igralci so, hočemo ali nočemo priznati, z mislimi zagotovo že na nedeljski tekmi z Olimpijo, moja naloga pa je, da jih osredotočim na Hopse. Ti so najlepše presenečenje letošnjega prvenstva, zato si zaslužijo veliko spoštovanja. Brez težav so nas premagali v prvem delu in to mora biti tudi dodatni motiv za moje igralce. Želimo zmagati in s tako popotnico pričakati nedeljo.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
‘’Z zmago proti Rogaški smo prebili led v Ligi za prvaka, sledi zahtevno gostovanje v Novem Mestu. Brez dvoma je Krka favorit, na nas pa je, da odigramo tako kot znamo in jim nudimo čim večji odpor. Še naprej imamo težave s poškodbami, vendar verjamem, da bodo igralci, ki bodo zdravi, proti Krki pokazali kaj znajo.’’