Houston, imamo problem!

Rubrika: Liga NBA

Houston po tretji zaporedni zmagi prvih nosilcev na zahodu, LA Lakersov, le še en poraz loči od (ponovnega) konca igranja v končnici. Po uvodni zmagi, ko je kazalo na izenačeno in napeto serijo, so na naslednji treh tekmah Lakersi pokazali svojo moč, na nocojšnji, četrti, denimo Houston ni vodil niti enkrat na tekmi.

Lakersi so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, v sredini zanje četrtine pa so zabeležili najvišje vodstvo – 23 točk – toda kot bi jih to vodstvo malce preveč sprostilo, so igralci Houstna z delnim izidom 22:4 znižali na samo 5 točk zaostanka minuto do konca, toda Lakersi so hitro imeli odgovor, tokrat je zanj poskrbel Alex Caruso, ki je po uigrani akciji z LeBron Jamesom zadel trojko s strani za dokončno zmago Jezernikov.

 

Nekoliko nepričakovani junak Caruso je prikazal eno boljših predstav v končnici v karieri, dosegel je 16 točk, kolikor jih je dosegel tudi LeBrona James, ki je imel tudi 15 skokov in 9 asistenc. Najboljši strelec je bil ponovno Anthony Davis, za katerega Houston še vedno nima pravega odgovora – dosegel je 29 točk in 12 skokov. Kako očitna je razlika v igri pod košem priča že razmerje skokov – Houston jih je zbral dvakrat manj od nasprotnikov (26:52).

Pri Houstnu je Westbrook dosegel 25 točk, Harden pa 21 – toda od tega kar 16 iz prostih metov, metal jih je več kot celotna ekipa Los Angelesa skupaj (20:16), zadel pa samo dva meta iz igre, od tega eno trojko.

 

LeBron James v končnici še ne pozna poraza, ko je njegova ekipa povedla 3:1 v seriji – napredoval je v vseh 13-ih primerih. Na drugi strnai je Houston ena redkih ekip, ki ji je že uspel povratek po takem zaostanku – to jim je uspelo leta 2015 proti Clippersom.

Liga NBA, 10.9.:

LA Lakers – Houston 110:100