Houston dal na prodaj vse z izjemo Hardena

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Po poročanju najslavnejšega novinarja-insajderja v ligi NBA Adriana Wojnarowskega, je generalni menedžer Houston Rockets Daryl Morey na prodaj dal vse igralce in izbore, ki jih ima, z izjemo Jamesa Hardena. Po vnovičnem izpadu proti Golden State Warriors v konferenčnem polfinalu, so se v Teksasu očitno odločili, da poskusijo prevetriti moštvo, ki je redni del sezone končale z razmerjem zmag in porazov 53-29.

Morey bi se za dolgoročno vzdržnost te generacije Raket verjetno najraje rešil 34-letnega Chrisa Paula, ki ima podpisano pogodbo še za nadaljnje tri sezone. Če oz. ko bo Paul v zadnjem letu pogodbe, bo tako pri 37-ih prejemal 44 milijonov ameriških dolarjev letno, že v zadnjih dveh sezonah pa je bil primoran izpustiti 48 tekem zaradi zdravstvenih težav.

Od preostalih igralcev bo verjetno največ klicateljev iz pisarn NBA ekip povpraševalo o Clintu Capeli. 25-letni Švicar ima podpisano pogodbo še za nadaljnje štiri sezone, v letošnji sezoni pa je v povprečju beležil impresivnih 16,6 točke in 12,7 skokov (peti v ligi) na tekmo. Za preostale franšize sta nedvomno zanimiva še Eric Gordon in PJ Tucker, ki pa sta najboljša primera igralcev, ki jih Morey, pionir na področju uporabe analitike v košarki, obožuje. Edina realna opcija za okrepitev se ponuja v obliki nekaj uspešnega manevriranja, ki bi omogočilo podpis enega od mnogih zvezdnikov lige NBA, ki bodo to poletje na tržišču.