Hopsi še brez poraza

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V četrtek se je z obračunom med Podčetrtkom in Celjem začelo 7. kolo Lige Nova KBM za obstanek. Zmage so se petič v Ligi za obstanek veselili Podčetrtčani. Zlatorog je v drugem polčasu strl odpor škofjeloškega LTH. V soboto so Hopsi ugnali Mesarijo Prunk Sežano in tako ostajajo brez poraza.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 7. KOLO:

Sobota, 14. april:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : HOPSI POLZELA 72:83 (19:31, 14:21, 25:20, 14:11)

Milašinović 18 (7 skokov, 8 podaj), Grum 17 (9 skokov), Sirnik (5 skokov) in Urbas (5 skokov) po 9; Čup 22 (11 skokov, 6 podaj), Godler 13, Borse 11.

Hopsi tudi po obračunu sedmega kola Lige NKBM za obstanek ostajajo neporaženi. V Sežani so bili Polzelani boljši od domače Mesarije Prunk, ki je bila petič v tej sezoni neuspešna in je na četrtem mestu Lige za obstanek.

Hopsi so svojo premoč pokazali že v prvi četrtini, v kateri so dosegli kar 31 točk oziroma 12 več od svojih nasprotnikov. Tudi v drugi četrtini so bili Hopsi tisti, ki so narekovali tempo igre, do polčasa je njihova prednost narasla na +19.

Košarkarji iz Polzele so vodili vseh 40 minut, največ za 23. Drugi dve četrtini na tekmi sta sicer pripadli Sežancem, a uspeh Hopsov ni bil ogrožen niti za sekundo. Na koncu so varovanci Boštjana Kuharja zmagali s 83:72.

Tekmo je zaznamovala huda poškodba Luke Gruma, ki je utrpel zlom golenice.

Pri Polzelanih je bil strelsko najuspešnejši Dejan Čup, ki je dosegel dvojni dvojček (22 točk, 11 skokov, 6 podaj), Uroš Godler je v statistiko vpisal 13 točk. Pri Mesariji Prunk je največ točk v statistiko vpisal Dejan Milašinović (18), nesrečni Luka Grum se je ustavil pri 17 točkah, ujel je 9 odbitih žog.

Mesarija Prunk se bo v naslednjem kolu pomerila z LTH Castings, Hopsi bodo gostili Terme Olimia Podčetrtek.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
Tekmo smo izgubili v prvi četrtini, v kateri smo odigrali premalo agresivno v obrambi. Nismo uspeli izkoristili malih osebnih napak in gostom dopustili preveč točk. Srečanje nam bo v spominu ostalo predvsem po hudi poškodbi Gruma.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Z današnjo zmago smo se še bolj približali obstanku v Ligi Nova KBM. Luki Grumu želim čim hitrejše okrevanje in povratek na parket. Čestitam mojim fantom za zmago.