Hopsi še upajo!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto je v 17. kolu Lige Nova KBM Krka ugnala Zlatorog, Hopsi so bili boljši od Šentjurja, Šenčur je premagal Helios Suns. Rogaška je v četrtek ugnala Olimpijo. V nedeljo bo Ilirija gostila Sixt Primorsko.

Liga Nova KBM, 17. krog, 10.2.
HOPSI POLZELA – Šentjur 85:74 (25:18, 17:18, 28:12, 15:26)
Rogelja 17, Čup 16 (5 podaj), Držić 12; Popadić 20, Allen JR 14, Pešić 12.

Hopsi s Polzele so prekinili niz šestih porazov, tako da s šesto zmago v Ligi Nova KBM ostajajo v igri za Ligo za prvaka oziroma osmo mesto. Glede na to, da so Šentjur premagali tako v gosteh kot doma, morajo v zadnjem kolu zmagati na gostovanju v Laškem, Šentjur pa doma ne sme premagati Rogaške.

Za Šentjur je bil to deseti poraz v Ligi Nova KBM in prvi po štirih zaporednih zmagah. Slabo je odigral predvsem tretjo četrtino, ki so jo gostitelji dobili z 28:12 in po kateri je razlika poskočila na 22 točk (70:48).

Hopsi so do prednosti prišli po zaslugi odličnega meta. V tretji četrtini so zadeli pet trojk iz šestih poskusov, na koncu 11:23, za dve točki pa so zgrešili vsega devet poskusov oziroma so bili 69-odstotni. Na drugi strani je Šentjur za tri točke metal 3:15, izgubil devetnajst žog in imel premalo razpoloženih igralcev za borbene domačine, pri katerih je Andraž Rogelja dosegel 17 točk, Dejan Ćup 16, Ivan Držić 12 in Tjaž Rotar 10.

V zadnjem kolu rednega dela v torek, 13. februarja, bo Šentjur igral ob 18. uri, Hopsi pa ob 19. uri.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Zmagali smo pomembno tekmo. Ta zmaga nam daje pogojno možnost, da se uvrstimo v Ligo za prvaka. Upam, da bo zadnje kolo rednega dela prvenstva odigrano korektno do vseh ekip.

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
Zaslužena zmaga Hopsov, ki so tekmo odigrali agresivnejše od nas. Hitro so vzpostavili svoj ritem igre. V naši igri je bil pretok žoge preslab, premajhno je bilo tudi število asistenc. To je glavni razlog, da smo na tako zahtevnem gostovanju kot je v Polzeli izgubili. Tekmo moramo čimprej pozabiti in se osredotočiti na srečanje z Rogaško. Še vedno imamo vse v svojih rokah. Verjamem, da se nam bo s podporo naših navijačev uspelo uvrstiti v Ligo za prvaka.

KRKA
– Zlatorog 69:58 (18:14, 21:16, 14:13, 16:15)
Kovačevič 15, Jošilo 12, Dimec in Cinac po 8; Thomas JR in Polutak (6 skokov) po 16, Durnik 10.

Tekma v Novem mestu ni odločala o ničemer. Krka si je namreč že priigrala uvrstitev v Ligo za prvaka, Zlatorog pa je po porazu v prejšnjem kolu obsojen na nadaljevanje sezone v Ligi Nova KBM za obstanek. V njo sta iz 2. SKL že uvrščena Terme Olimia Podčetrtek in Mesarija Prunk Sežana, o preostalih treh mestih pa bodo v zadnjem kolu odločali Parklji, LTH Castings in Celje v 2. SKL ter Hopsi Polzela in Šentjur v Ligi Nova KBM.

Krka je zanesljivo prišla do devete zmage, druge v nizu, Zlatorog pa je doživel trinajsti poraz, tretjega zaporedoma. Novomeščani so bili boljši v vseh četrtinah, predvsem pa so imeli precej širši nabor igralcev. Strateg Zlatoroga Aleš Pipan je tekmo odigral s sedmimi igralci – največ točk sta dosegla Imran Polutak in Cleveland Joseph Thomas (po 16), njegov kolega na domači strani Simon Petrov pa je minutažo enakomerno razporedil med deset košarkarjev. Maj Kovačevič je zbral 15 točk, Marko Jošilo pa 12.

V 18. kolu (13. 2.) bo Krka gostovala pri Sixt Primorski, Zlatorog pa bo gostil Hopse Polzelo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
Vidi se, da ima Zlatorog velike težave s poškodbami. Držali smo se dogovorjenega, odigrali dobro tekmo in jo mirno pripeljali do konca.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Čestitke ekipi Krke za zmago, kateri želim veliko sreče v Ligi za prvaka.

Helios Suns – ŠENČUR GGD 82:85 (18:21, 22:21, 23:22, 19:21)
Pelko 20 (5 skokov, 7 podaj), Mahkovic 19 (12 skokov), Đumić 18 (13 skokov); Pavić 18 (9 skokov), Pavković 15 (5 podaj), Rizvić 11.

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so se z drugim zaporednim uspehom prebili čez polovično uspešnost (9/8), Helios Suns pa je doživel drugi poraz v 2018 v Ligi Nova KBM, sedmega v prvenstvu.

Tekma je imela bolj prijateljski značaj, saj se bodo oboji v tej sezoni še večkrat srečali v Ligi za prvaka in morda v izločilnih bojih. To dejstvo je očitno dobro vplivalo na goste, ki so bili večino tekme v vodstvu, izkazali pa so se s trinajstimi zadetimi trojkami in spretno obrambo v zaključku tekme. Hkrati so imeli precej daljšo klop kot Domžalčani, ki so nastopili brez Mateja Rojca in Jureta Močnika.

Tako so se lahko pri domačih razigrali Jure Pelko (20 točk, 7 podaj, 5 skokov), Blaž Mahkovic (19 točk, 12 skokov) in Božo Đumić (18 točk, 13 skokov), pri zmagovalcih pa je Smiljan Pavić zbral 18 točk (9 skokov), Miljan Pavković 15, Ramo Rizvić 11, po deset pa sta jih prispevala Dino Murić in Jan Rebec.

Košarkarji Helios Suns bodo tekmo zadnjega kola igrali manj kot 48 ur po koncu te, in sicer v ponedeljek ob 19. uri v Stožicah, Šenčur GGD pa bo redni del sklenil 13. februarja doma proti Iliriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Sicer ves teden nismo uspeli normalno trenirati 5:5, a vseeno ne bi smeli dovoliti, da nas Šenčur premaga na domačih tleh, pa čeprav tekma ni imela nobenega rezultatskega pomena. Do priložnosti je prišlo kar nekaj mladih, nekateri so jo bolje izkoristili, drugi slabše. Gostom čestitke za zmago, mi pa časa za počitek nimamo veliko, saj nas že čez dva dni čaka obračun z Olimpijo.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Ne glede na to, da tekma ni odločala o ničemer, sta obe ekipi igrali na zmago. Izkoristili smo daljšo klop, saj je Helios igral brez treh nosilcev igre in na koncu prišli do zaslužene zmage.