Hopsi in Parklji za naslov, Dragan že v polfinalu 39+12

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Hopsov s Polzele so na prvi tekmi polfinalnega dne premagali Petrol Olimpijo z rezultatom 83:73, Parklji pa so po napeti končnici premagali GIB Ilirijo, 89:87. V velikem finalu, ki je na sporedu ob 19. uri, se bodo Hopsi pomerili s Parklji, tekma za tretje mesto, ki je na sporedu ob 16. uri, pa bo med Petrol Olimpijo in GIB Ilirijo

FINALE IN TEKMA ZA 3. MESTO:

Tekma za 3. mesto: Nedelja, 14. april, ob 16:00
PETROL OLIMPIJA : GIB ILIRIJA

Tekma za 1. mesto: Nedelja, 14. april ob 19:00
HOPSI POLZELA : PARKLJI

POLFINALE
Sobota, 13. april
HOPSI POLZELA : PETROL OLIMPIJA A 83:73 (18:17, 21:19, 22:21, 22:16)
Dragan 39 (12 skokov), Copot 16 (15 skokov), Zmrzlak 13; Vujačić in Malovčič (7 skokov) 14, Daneu 13 (5 skokov)

Gostje so bili v uvodnih minutah razigrani in po atraktivnem zabijanju Nemanje Ščekića ter nekaj koši z razdalje povedli z 9:4. Strateg domačih, Uroš Godler, je vzel minuto odmora po kateri so se Hopsi zbudili in na krilih odličnega Nika Dragana izenačili izzid. Gostje so nato s težavo prihajali do izdelanih metov, domačini so bili agresivnejši, Nik Dragan je z atraktivnimi zabijanji dvignil dvorano na noge in Hopsem po prvi četrini priigral točko prednosti.

Na začetku druge četrtine sta ekipi padli v strelski mrk, ki pa ga je s troko v 2. minuti drugega dela prekinil Nik Dragan. Trener gostov, Žiga Mravljak, je sklical svoje igralce, ki so se nato z nekaj dobrimi potezami Petra Vujačića vrnili v igro. Za domače je še naprej odlično zadeval Nik Dragan, ki je v prvem polčasu dosegel 19 točk, z nekaj atraktivnimi potezami in košem Jana Copota pa so v 16. minuti prišli do najvišje prednosti, 25:21. Hopsi so naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so gostje uspeli kaznovati, s trojko Jana Blatnika znižali zaostanek in ob polčasu zaostajali le za tri točke (39:36).

V tretji četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, gostje so s košem Alena Malovčiča v 5. minuti drugega polčas ponovno vodili za pet točk. Hopsi so se hitro vrnilo v igro in s petimi zaporednimi točkami Nika Dragana ponovno prevzeli vodstvo in pred zadnjim delom tekme vodili z 61:57. Prav Nik Dragan je nato s sedmimi zaporednimi točkami na začetku zadnjega dela tekme povišal na +6, kar so domačini uspeli zadržati do konca in zasluženo zmagali.

GIB ILIRIJA : PARKLJI 87:89 (23:27, 17:20, 28:28, 19:14)
Gorenc in Gorbachov (17 skokov, 5 podaj) 21, Sinebabnov 14 (10 skokov); Hirschmann 27, Ličen 18 (8 skokov), Kmetič 15 (7 skokov)

Ekipi sta odločno začeli tekmo in prikazovali čvrsto ter agresivno igro. Parklji so v drugem delu prve četrtine s pomočjo odličnega Adriana Hirschmanna pobegnili na štiri točke prednosti in tako tudi končali prvi del.

Ilirijane je na začetku druge četrtine v igri držal Domen Gorenc nato pa je Fin Lucu Dražovič, ki je odlično povezoval igro Parkljev, zadel za dve, Adrian Hirschmann je z novo trojko povišal že na 17 točk prednosti. Košarkarji Ilirije so pred koncem prvega polčasa s pritiskom po celem igrišču le znižali zaostanek in polčas se je končal z rezultatom 40:47 v korist Parkljev.

V tretjem delu tekme se je igra na obeh straneh razživela, ekipi sta bili izenačeni, Parklji pa so pred zadnjo četrtino uspeli obdržati prednost sedmih točk. V zadnjem delu tekme je Ilirija močno pritisnila, varovanci Nejca Kobala pa so bili dovolj zbrani, da so uspeli zadeti, ko je bilo to najbolj potrebno in se na koncu zasluženo uvrstili v finale, vv katerem jih čakajo domači Hopsi.