Hopsi boljše od Krke, ki je varčevala moči za Ligo ABA

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V zaostali tekmi 13. kola Lige Nova KBM so Hopsi v domači dvorani premagali Krko in se tako na lestvici državnega prvenstva povzpeli na tretje mesto.

 

Liga Nova KBM, 13. krog, 5.2.
HOPSI POLZELA – Krka 84:67 ( 32:9, 16:11, 21:22, 15:25 )
Atanacković 18, Jack 15 (7 skokov), Burgett 14 (9 skokov); Osolnik 18, Fifolt 12 (15 skokov), Škedelj (9 skokov) in Jančar Janc 10

Novomeški košarkarji so si že pred današnjim obračunom zagotovili mesto v Ligi za prvaka, Hopsi pa so po porazu proti vodilni ekipi Sixt Primorski tokrat dobili dvoboj z drugouvrščenim moštvom ter si z vpisanima dvema točkama močno povečali možnosti v boju za mesta, ki še vodijo v Ligo za prvaka. Tekma je bila pravzaprav odločena že v uvodnih minutah. Gostje so povedli z 2:0, to pa je bilo tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Sledil je popoln napad domačih, ki so prednost skokovito povečevali iz minute v minuto: 13:2, 21:4, 25:7 … Prvi del se je končal kar z 32:9, to pa je bila seveda prednost, ki so jo domači košarkarji brez težav zadržali do konca tekme. Novomeščani so tudi v drugem delu nadaljevali s slabo predstavo in po polovici tekme zbrali komaj 20 točk. Nekoliko bolje jim je šlo v drugem polčasu, a vendar je bilo že prepozno za preobrat. Na koncu so uspeli razliko nekoliko zmanjšati, tretjo četrtino dobili za točko, zadnjo pa za deset.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Simo Atanacković z 18 točkami, Donovon Jack jih je dodal 15, pri Krki pa je Tim Osolnik dosegel 18 točk, Žiga Fifolt pa je imel dvojni dvojček z 12 točkami in 15 skoki.

V naslednjem kolu bo Krka 10. februarja gostovala pri Rogaški, Hopsi pa dan prej pri Šenčurju.

Izjavi trenerjev po tekmi

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

”Današnja tekma se je iztekla po naših načrtih, res pa je, da je Krka v svojem natrpanem ritmu tekem bila vidno utrujena in gostje so igrali z mlajšimi igralci. Krki želim uspešne igre v nadaljevanju regionalne lige.”

Simon Petrov, trener Krke:

”Danes smo poskušali razigrati mlajše igralce, Hopsi pa so bili preprosto premočan nasprotnik. Čestitke Hopsom za zmago.”