Holiday in Giannis za tretjo zaporedno zmago Milwaukeeja

Rubrika: Liga NBA

Prvič v finalni seriji je zmagala gostujoča ekipa, Milwaukee pa ima zdaj tako dve zaključni žogi za naslov prvaka lige NBA.

Ob zaostanku za točko (119:120) je imel ob zaključku tekme Phoenix možnost, da ponovno pride do vodstva – odgovornost je prevzel Devin Booker, ki pa mu je Jrue Holiday ukradel žogo, po prehodu v napadalno polovico pa podal do Giannisa, ki je ob prekrški Chrisa Paula žogo zabil za odločilno prednost.

Videl sem Giannisa, ki je zahteval žogo, zato sem jo vrgel kar se da visoko, kje jo je lahko ujel samo on,’ je odločilno akcijo tekme opisal Holiday.

 

Glavni zvezdniki Milwaukeeja so skupaj dosegli kar 88 točk – Giannis jih je dosegel 32, Middleton 29, Holiday pa 27, dodal pa je tudi 13 asistenc.

Booker je za domače dosegel 40 točk, še drugič zapored v seriji presegel to mejo, toda hkrati je bil ob koncu zaradi izgubljene žoge tudi tragični junak. Chris Paul je prikazal boljšo predstavo kot na zadnji tekmi, dosegel je 21 točk in 11 asistenc, Deandre Ayton je dodal 20 točk in 10 skokov.

Tekmo so sicer bolje začeli domačini, ki so prvo četrtino dobili za 16 točk, Milwaukee pa je v drugi četrtini odgovoril in povedel, saj je to obdobje igre dobil za 19 točk. Phoenix v drugem polčasu ni več nikoli vodil, dvakrat je zostajal že za 14 točk, na točko zaostanka pa se je približal prav ob koncu tekme, ko se je zgodila odločilna akcija z ukradeno žogo Holidaya.

Tekmo si je v prvi vrsti ogledal tudi LeBron James – prav phoenix je izločil Lakerse v prvem krogu letošnje končnice.

 

Petkrat v zgodovini se je zgodilo, da je prvak postala ekipa, ki je serijo začela z dvema porazoma.

Liga NBA, 17.7., finale

Milwaukee – Phoenix 123:119 (3:2)