Hladnik nič več trener LTH Castingsa

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Škofjeloški LTH Castings bo v novo sezono krenil z novim trenerjem. Po dveh letih se namreč od klopi gorenjskega drugoligaša poslavlja Jaka Hladnik, sicer tudi nekdanji košarkar kluba, ki biva pod Lubnikom.

Hladnik zdaj že bivši trener Škofjeločanov. (Foto: Igor Martinšek)

Hladnik zdaj že bivši trener Škofjeločanov. (Foto: Igor Martinšek)

Nekdanji košarkar zdaj že vrsto let deluje v trenerskih vodah. V vlogi glavnega trenerja članske ekipe je 36-letni Kranjčan debitiral prav v Škofji Loki in sicer v sezoni 2012/13 kot trener Odeje, kmalu zatem pa je sledila selitev v moško košarko.

Po tem, ko je kot pomočnik trenerja svoje izkušnje nabiral v sodelovanju s Petrom Hartmanom, Gašperjem Potočnikom in Aleksandrom Sekulićem, je prevzel tudi stolček glavnega trenerja in to prav v Škofji Loki, kjer je leta 2017/18 najmlajšo ekipo v 2. SKL popeljal med najboljše in se z njo boril za povratek med elito.

Ob močnejših Hopsih in Zlatorogu takrat prostora za preboj drugoligašev v Ligo Nova KBM ni bilo, v zdaj že končani sezoni 2018/19 pa je Hladnik z LTH Castingsom zasedel končno 9. mesto. V času delovanja Hladnika v Škofji Loki se je izkazalo kar nekaj posameznikov, med katerimi gre izpostaviti Davida Kralja, Jana Strmčnika, Jana Dornika, Željka Markovića in Urbana Omana. 

Kdo bo novi trener škofjeloškega LTH Castingsa, ki bo tudi v prihodnji sezoni 2019/20 nastopal v 2. SKL, naj bi bilo znano v kratkem.