Heliosova Sonca do 3. mesta na turnirju v Zagrebu

Rubrika: Liga Nova KBM

Helios Sunsi so med vikendom gostovali v Zagrebu, kjer so se udeležili mednarodnega turnirja v organizaciji domačega košarkarskega kluba Bosko Zagreb, ki nastopa v 2. hrvaški ligi. Oslabljeni, kot že na nekaterih zadnjih tekmah, so Domžalčani vpisali en poraz in eno zmago in na koncu osvojili 3. mesto.

foto: http://kkhelios.si
foto: kkhelios.si

Zdaj pa počasi že upajo, da se bo ekipa dokončno sestavila, saj je pripravljalne tekme resnično težko igrati, če manjkajo nosilci igre. Tokrat sta brez nastopov ostala Zeke Upshaw in Majok Majok, seveda pa je na stranskem tiru zaradi vračanja po poškodbi še vedno tudi Esmir Rizvić.

V soboto so se Sunsi pomerili s hrvaškim prvoligašem Zabokom in jim morali priznati premoč s 83:73. Preveč napak v napadu, obramba pa enostavno preslaba, da bi lahko presenetili razpoložene Hrvate in tako se je bilo treba v nedeljo v malem finalu pomeriti s Posušjem, bosansko prvoligaško ekipo. Čeprav napad spet ni bil na visokem nivoju, pa je bila obramba tokrat veliko boljša, tako da je bilo 3. mesto na koncu domžalsko, Helios Sunsi so slavili s 63:52.

Hafnar: Do prvenstva bomo popolni

“V polfinalu smo bili enostavno preslabi v obrambi, prejeli smo preveč točk in na koncu povsem zasluženo izgubili proti odlično razpoloženemu Zaboku. V tekmi za 3. mesto pa smo bili občutno boljši v obrambi in smo, kljub neprepričljivemu napadu, uspeli zmagati. Težko je oceniti domet ekipe, ko pa še vedno igramo nepopolni. K sreči se jutri to spreminja in bomo do prvenstva trenirali in igrali kompletni. Do prve prvenstvene tekme bomo pravi in verjamem, da tudi zelo neugoden tekmec za vse nasprotnike,”  je po turnirju razmišljal glavni trener Domžalčanov Gregor Hafnar.

Zagreb, turnir (27.-28.09.2014):
Helios Suns – ZABOK 73 : 83
HELIOS SUNS – Posušje 63 : 52