Helios šokiral Hopse, Kuhar okrcal svoje

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Helios Suns so naredili edini ‘break’ na prvih četrtfinalnih tekmah Lige Nova KBM. Na Polzeli so presenetili tretjeuvrščeno moštvo lige za prvaka, Hopse, tako da si lahko v soboto ob 19. uri pred domačimi gledalci že zagotovijo uvrstitev med štiri najboljše klube v državi.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 1. tekma, 30.4.
Hopsi Polzela – HELIOS SUNS 82:95 (25:27, 16:24, 23:24, 18:20)
Vasilić 19, Burgett 16 (8 skokov), Čebular 13; Pašajlić 26, Mahkovic (10 skokov) in Tratnik (6 skokov) 15

Hopsi, finalisti pokala Spar, in odkritje te sezone Lige Nova KBM so bili favoriti. Ne toliko zaradi izhodišča in prednosti domače dvorane, kot dejstva, da so Domžalčane na petih tekmah v tej sezoni premagali kar štirikrat.

Toda kot sta poudarjala oba trenerja pred dvobojem, so tekme v rednem delu nekaj povsem drugega kot izločilni boji. In tu so Domžalčani pokazali svoj pravi obraz. Prva četrtina je bila še izenačena, v drugi pa so Igor Tratnik (15 točk v prvem polčasu, trojke 3:4), Miroslav Pašajlić in Blaž Mahkovic naredili razliko. Helios Suns je na odmor odšel z desetimi točkami naskoka, pred iztekom tretje četrtine jih je imel že 17 (75:58), domači, ki sicer slovijo kot ena najboljših obrambnih ekip v ligi, pa tudi v zadnjih desetih minutah niso našli protiorožja za raznovrstno in natančno zasedbo Dejana Jakare, ki je zadela 14 trojk in imela 55-odsotni met za dve točki.

Pašajlić je tekmo končal pri 26 točkah (6:13 trojke), Mahkovic (10 skokov) in Tratnik (6 skokov) sta jih dosegla po 15, pri domačih, ki so le dvakrat v sezoni dobili več točk kot nocoj (Petrol Olimpija, Rogaška), pa je bil prvi strelec Milojko Vasilić (19).

Izjavi trenerjev po tekmi

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Ves teden smo trdo delali, trenirali vsako malenkost igre Heliosa, točno to kar smo trenirali igralci na parketu niso izpolnili. Domžalčani so se prišli boriti, igrali so z veliko željo, obrambo so odigrali tako, kot se igra na tako pomembnih tekmah. Z naše strani pa pravo nasprotje, medla predstava, brez želje in agresivnosti.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns:
“V Ligi za prvaka sem moral devetkrat čestitati nasprotnikom, tokrat pa čestitam svojim fantom za odlično predstavo in zmago. Vedeli smo kaj nas čaka, vedeli smo kaj moramo storiti. Imamo še preveč nihanj v igri, preveč nespametnih potez v napadu, danes pa je prevladalo to, da smo zadeli tako odprte kot težke mete.”