Helios s 1. zaključno žogico čaka Laščane

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Helios Sunsev bodo imeli v nedeljo možnost, da si z morebitnim uspehom drugič v svoji zgodovini zagotovijo naslov državnega prvaka. Obračun proti Zlatorogu se bo v Domžalah začel ob 18. uri, v živo pa ga bosta prenašali TV Slovenija 2 in Šport TV 1.

0506_finale

Laščani na popravni izpit (foto: Kzs.si)

V primeru zmage Zlatoroga bo o zmagovalcu Lige Nova KBM odločala peta tekma, ki je predvidena za sredo, 8. junija, ob 18.00, v Laškem.

Liga Nova KBM, finale, 4. tekma, 5.6.
Helios Suns – Zlatorog Laško (18.00) (2:1*)

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev:
“Ekipo Zlatoroga zelo spoštujemo, v finalnem nizu Lige Nova KBM ni nič odločenega. Dobro se moramo pripraviti in izkoristiti to priliko. Če pride do pete tekme, nam bo kaj podobnega izjemno težko doseči. Ponoviti bomo morali dobri predstavi s tekem, ki smo ju do sedaj dobili. Verjamem, da bomo imeli tudi izjemno podporo navijačev, ki so že v Laškem bili naš šesti igralec.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Na zadnji tekmi smo igrali slabo, zato moramo tokrat izboljšati predvsem obrambo, saj smo prejeli preveč točk. Zavedamo se, da bo tekma težka, predvsem za nas, saj smo zapravili možnost, da bi bili v prednosti. Helios ima sedaj tako dve prednosti, tako eno zmago več, kot prednost domačega terena. Od fantov pričakujem drugačno igro in da dajo vse od sebe.

* – Izid v zmagah finalnega niza. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.

Morebitna peta tekma bo na sporedu v sredo, 8. junija.