Grum se vrača na Gorenjsko

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Ne le pri slovenskih prvoligaših, tudi pri klubih, ki bodo nastopali v 2. SKL, se igralske zasedbe pridno polnijo. Novo (staro) sredino je našel tudi Luka Grum, ki se po dveh sezonah v Sežani vrača na Gorenjsko k LTH Castingsu.

Luka Grum znova za LTH Castings. (Foto: KZS)

Luka Grum znova za LTH Castings. (Foto: KZS)

Luka Grum (195 cm, 1992) je v Škofji Loki že nastopal v sezoni 2016/17, ko je LTH Castings nastopal med prvoligaši. Takratni glavni trener ekipe Rade Mijanović je Grumu namenil veliko priložnosti. “Žal mi je, da takrat nismo uspeli obstati med elito, a imeli smo najmlajšo ekipo v ligi. V Škofji Loki sem zelo napredoval,” se svoje sezone v klubu izpod Lubnika spominja 27-letni košarkar.

Vrnil se je po hudi poškodbi

Grum je v Škofji Loki na tekmo v povprečju na parketu prebil 29 minut, v tem času pa dosegal 11,2 točki, 4,9 skoka in 1,8 podaje. Zadnji dve sezoni je nekdanji član Triglava, Olimpije, Slovana in Šenčurja prebil v Sežani, kjer je igral zares dobro, a ob koncu sezone 2017/18 staknil tudi hudo poškodbo (zlom golenice).

Na parket se je vrnil v začetku koledarskega leta 2019, ko je hitro dokazal, da je poškodba pozabljena. “Glede na dobre izkušnje odločitev o tem, kje bom nadaljeval kariero, ni bila težka. Pričakujem, da bomo v letošnji sezoni popravili lanskoletno uvrstitev in se borili za najvišja mesta.”