Grška velikana dodatno okrepljena, močnejši tudi pri Khimkiju

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

O.A.K.A. Arena bo v prihajajoči sezoni 2019/2020 gostila zaključni turnir najboljše četverice v Evroligi, domači Panathinaikos pa v teh dneh napenja vse moči, da bi mu uspelo sestaviti ekipo, ki bo tam tudi nastopila. Pri največjem rivalu so dosegli nov dogovor z Vassilisom Spanoulisom.

Tryese Rice (Brose Bamberg) in Jimmer Fredette (Phoenix Suns) sta bila prva, ki sta pred letošnjo sezono okrepila Panathiniakos, zdaj pa je zelena družina postala močnejša še za Jacoba Wileyja (203 cm, 1994) in Bena Bentila (206 cm, 1995).

Prvi je nazadnje uspešno nosil dres Gran Canarie, v katerem je v Evroligi v povprečju na tekmo dosegal 10 točk, 2,6 skoka in 1 blokado. Pred tem je Wiley igral za Brooklyn Nets, Long Island Nets, Ludwigsburg in Adelaide 36ers.

Bentila so grški prvaki pripeljali iz Peristerija, kjer je lansko leto v državnem prvenstvu v povprečju dosegal 12, 3 točke in 6,7 skoka. Tudi Bentil ima že izkušnje z igranjem v Ligi NBA – leta 2017 je debitiral v dresu Dallasa Mavericks.

Okrepljen tudi največji rival

Kljub temu, da v prihajajoči sezoni ne bo nastopil v elitni grški ligi, še vedno največji rival Panathiniakosa ostaja Olympiacos. Rdeče-beli prav tako pridno krepijo svoje moštvo. V Pireju še naprej ostaja Vassilis Spanoulis, novincem Kevinu Punterju, Antonisu Koniarisu, Brandonu Paulu, Augustineu Rubitu, pa se je pridružil še nekdanji član Portland Trail Blazers Wade Baldwin (193 cm, 1996).

Pomembno okrepitev so v moštvo uspeli pripeljati tudi pri Khimkiju, ki so na položaju centra postali močnejši za Devina Bookerja (205 cm, 1991). Američan je nazadnje nosil dres Bayern, v katerem je v Evroligi po povprečju na tekmo dosegal 8,9 točke in 3,4 skoka.

Najnovejše v Evroligi: 
Ben Bentil iz Peristerija v Panathinaikos OPAP,
Wade Baldwin iz Portlanda v Olympiacos,
Vassilis Spanoulis z Olmypiacosom ostaja še 10. sezono,
Devin Booker iz Bayerna v Khimki,
Jacob Wiley iz Gran Canarie v Panathiniakos OPAP,
Maurice Ndour iz UNICS-a v Valencio,
Berkay Candan se je vrnil v Fenerbahče,
Riccardo Moraschini iz Brindisija v AX Armani Exchange Olimpio Milano,
– Othello Hunter je okrepil Maccabi,
– Jordan Mickey je okrepil Real,
– Austin Hollins nov član Zenita,
– Valencia je v moštvo dodala Quina Coloma,
– Iz Žalgirisa je v Milano prestopil Aaron White,
– Jimmer Fredette s Kitajske v Panathiniakos,