Grosupeljčanke na krilih Ostermanove preko Maribora

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Grosbasketa so se v Mariboru dokopale do 11. zmage v državnem prvenstvu in vsaj do srede prevzele 2. mesto na lestvici. Do zmage s 85:51 je Dolenjke s tekmo kariere popeljala Martina Osterman, ki je dosegla 34 točk in 13 skokov (indeks 39).

Untitled

foto: KZS

Grosupeljčanke so se mariborskim tekmicam zoperstavile le s šesterico košarkaric, saj so njihove mladinke že zgodaj popoldne odigrale odločilno tekmo v boju za nastop na finalnem turnirju kategorije U19 (Konjice so bile boljše z 61:60), Heleigh Lankster je zbolela, Zvjezdana Gagić pa po udarcu v koleno še vedno ni nared. Ključ do njihove zmage je bila dobra obramba, ki je dobro zaustavila izkušene in najnevarnejše posameznice domače ekipe. Martina Dover je tekmo končala pri šestih točkah ob metu 1/8 iz igre, za svojim povprečjem (14,1) pa je zaostala tudi Maja Drozg, ki je dosegla 10 točk (met iz igre 4/8).

Mariborčanke, ki so do konca sezone ostale brez prve organizatorke igre Janje Meglič (počena ličnica), so tekmicam uspešno sledile le v prvi četrtini, nato pa so se te začele vztrajno oddaljevati. Na krilih razigrane Ostermanove ter Aline Gjerkeš (21 točk, 8 skokov) je Grosbasket ob koncu 18. minute povedel s +14 (42:28), v nadaljevanju pa nato nasprotnicam ni več pustil blizu.

“V uvodnih 10, 15 minutah smo še lahko parirali nasprotnicam, nato pa smo opravili nekaj menjav in v igro poslali mlajše košarkarice. Proti agresivni in dobri obrambi se nismo znašli in izgubili kar nekaj nepotrebnih žog,je misli po porazu strnil mariborski trener Sergej Ravnikar. Pričakovano je bil na drugi strani bolj zadovoljen Dragomir Bukvić, ki je v četrtek z ekipo v četrtfinalu končal sezono v Jadranski ligi. “Kljub kratki klopi smo odigrali izjemno borbeno v obrambi in napadu. Našim puncam čestitam za dobro in kolektivno igro,” je dejal srbski trener na klopi Grosbasketa.

Za Mariborčanke v tem tednu pravega počitka ne bo, saj jih čakata kar dva težka preizkusa. Prvi že v sredo, ko bo dvorani Tabor na zaostali tekmi 15. kola gostoval Triglav (19.00), medtem ko jih v nedeljo, prav tako na domačem parketu, čaka še obračun z Athlete Celjem. Grosbasket bo v rednem, 17. kolu že dan poprej (sobota) gostil Domžale, Konjičanke pa bodo v Kranju izvale zasedbo Triglava.

1. SKL za ženske, 16. kolo

Nedelja, 1. marec:
Maribor – GROSBASKET 51:85 (20:23, 10:21, 11:17, 10:24)
(Unverdorben 11, Drozg 10; Osterman 34 in 13 skokov, Gjerkeš 21)

Sergej Ravnikar, trener Maribora:
“V uvodnih 10, 15 minutah smo še lahko parirali nasprotnicam, nato pa smo opravili nekaj menjav in v igro poslali mlajše košarkarice. Proti agresivni in dobri obrambi se nismo znašli in izgubili kar nekaj nepotrebnih žog. Tudi pri telesni pripravi so bile Grosupeljčanke boljše. Morda tako visoka razlika ni bila potrebna, a nasprotnice so zmagale pošteno.

Dragomir Bukvić, trener Grosbasketa:
“Igrali samo s šestimi igralkami, saj so mladinke popoldne že igrale pomembno tekmo za uvrstitev na finalni turnir U19, Lankster pa je zbolela. Kljub kratki klopi smo odigrali izjemno borbeno v obrambi in napadu. Našim puncam čestitam za dobro kolektivno igro. Čestitke tudi Mariborčankam za korektno in športno predstavo.


Sobota, 28. februar:
ATHLETE CELJE – Konjice 85:40 (19:16, 22:14, 16:8, 28:2)
Domžale – TRIGLAV 49:75 (13:19, 12:15, 10:29, 14:12)