Grki odnesli točki iz Stožic, Badžim 1. strelec

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija je na domačem parketu v Areni Stožice v devetem kolu Lige prvakov utrpela poraz proti grškemu Promitheasu iz Patrasa. Ob koncu obračuna je semafor kazal rezultat 76:80.

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi devetega kola Lige prvakov doživeli še svoj osmi poraz v tem evropskem tekmovanju, potem ko so bili od njih drugič v tej sezoni boljši tekmeci iz grškega Patrasa.

Zmaji so borbeno začeli srečanje in povsem zasenčili grške košarkarje v prvem polčasu. Po prvem delu so tako vodili za kar 12 točk, sredi druge četrtine pa tudi že s 16 točkami razlike (36:20). Žal v drugem polčasu niso uspeli vzdržati pritiska gostov, ki so v želji po preobratu zadevali kot za stavo – zgolj v drugih dvajsetih minutah so zadeli kar deset od svojih šestnajstih poizkusov meta izza črte, ki označuje met za tri točke – in na koncu tudi prevzeli vodstvo v tretji četrtini.

Petrol Olimpija ni izobesila bele zastave in se je do zadnjega borila za zmago v napeti končnici, a so bili gostje žal v odločilnih trenutkih natančni pri prostih metih in posledično slavili zmago z rezultatom 80:76.

V vrstah zeleno-belih je bil najbolj strelsko učinkovit Roko Badžim, ki je dosegel 16 točk, sledil je Jan Špan, ki jih je dosegel 15. Omeniti velja tudi kapetansko predstavo Mirze Begića, ki je na parketu zagospodaril tako v strelskem, kot skakalnem elementu in zabeležil dvojnega dvojčka (12 točk in 13 skokov), temu pa dodal še tri podaje in dve pridobljeni žogi.

Že v četrtek Petrol Olimpijo čaka nova domača preizkušnja, ko se bo moštvo pod vodstvom Žige Mravljaka v Hali Tivoli pomerilo s Krko. Tekma Lige Nova KBM bo na sporedu ob 20.00.

IZJAVI PO TEKMI:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Za nami je zelo zahtevna tekma. V prvem polčasu smo bili osredotočeni na našo igro, po glavnem odmoru pa je sledila agresivna igra grških košarkarjev v obrambi. Nismo se vdali, a hkrati nismo našli odgovora na takšno igro. Zadeli so veliko metov za tri točke, tudi ob naši zelo dobri obrambi, to pa jim je dalo dodatno samozavest. Poskusili smo vse različice obrambe, toda košarkarji Promitheasa so se v tistem trenutku morda malenkost bolj posvečali malenkostim v igri v napadu. Zadeli so nekaj metov, na vsak naš poskus preobrata, so odgovorili z zadetim metom za tri točke. Čestitke našim tekmecem za zmago.«

Mirza Begić, kapetan Petrol Olimpije:
»Čestitam košarkarjem Promitheasa za zmago na izredno težki tekmi. Borili so se vseh 40 minut. V prvem polčasu smo napravili vse, kar smo se pred začetkom tekme v garderob

Liga prvakov, 9. krog, 18.12.
Petrol Olimpija – PROMITHEAS PATRAS 76:80 (22:15, 16:11, 20:34, 18:20)
Petrol Olimpija: Jones 9 (6 skokov), Špan 15, Bubnič, Lazić 2, Simonović 4, Begić 12 (13 skokov in 4 podaje), Badžim 16, Mesiček 2, Sanon 12 (5 podaj), Rebec 4, Radulović, Kastrati.