Grk bo zbral Slovenke, za konec kvalifikacij še Albanija in Poljska

Rubrika: Ženska košarka

Slovenke, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter bile dvakrat poražene proti Turčiji. #rakete se bodo znova zbrale v začetku februarja. Za konec kvalifikacij se bodo na Kodeljevem 9. februarja ob 18. uri pomerile proti Albaniji ter 12. februarja ob 17. uri proti Poljski.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

5. kolo
Četrtek, 9. februar 2023, ob 18. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA

Vstopnice za oba dvoboja, ki ju bo gostila ljubljanska dvorana Kodeljevo, bodo v prodaji od začetka naslednja tedna dalje. Selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaioulakos bo seznam reprezentantk razkril konec meseca, #rakete pa bodo s treningi začele v nedeljo, 5. februarja.

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico EuroBasketa so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija.