Grgič zadovoljen s pristopom mladink, a glavni cilj je EP

s kategorijo
Novice
.

Dekleta reprezentance U18 so se vrnila v ponedeljek vrnila v domovino, potem ko so pretekli konec tedna sila uspešno nastopile na pripravljalnem mednarodnem turnirju v Franciji. V Nici so prepričljivo opravila s tremi ekipami, ki jih bo moč med 30. 7. in 9. 8. gledati tudi na EP v Celju.

foto: KZS

foto: KZS

Izbranke Damirja Grgiča so najprej ugnale Francozinje (80:72), za tem pa še Rusinje (80:69) in Hrvatice (74:61). “Rezultat na turnirju nas niti slučajno ne sme zavesti, razloga za evforijo ni. Zmaga na turnirju v Nici je zagotovo lep uspeh, a to ni naš končen cilj. Delati moramo na tem, da najboljšo pripravljenost pokažemo na evropskem prvenstvu. Tam bodo šteli rezultati,” odločno pove glavni trener Grgič, ki obenem dodaja: “Vseskozi naše igralke prepričujemo, da morajo verjeti vase, saj smo se sposobni zoperstaviti vsaki evropski reprezentanci, v kolikor se v naši igri držimo dogovorjenega. Verjamem v ta dekleta!”

Ob umirjanju navdušenja nad prikazanim glavni trener ne pozabi pohvaliti svojih izbrank. “Veseli me prikazan pristop vseh igralk, tudi tistih, ki so v igro prihajale s klopi in morda do sedaj dobile nekaj manj priložnosti za igro. Dekleta so se resnično trudila, da so bila osredotočena na igro in same tekme vseh 40 minut. Zadovoljen sem z odnosom, ki ga kažejo.” 

Posledica dobrega rezultata je tudi odlično vzdušje med dekleti, ki so v večini rojene leta 1997, Košarkarska zveza Slovenije pa s to generacijo intenzivno dela zadnjih nekaj let. “Med njimi se ustvarja prava družinska atmosfera. Vesel sem, da je temu tako!”

Dekliška vrsta do 18 let trenutno preživlja zaslužen prost dan, v sredo pa se bo znova zbrala v Slovenj Gradcu, se zaprla v dvorano ter pridno in marljivo nadaljevala s treningi. “Daleč je še do idealnega stanja, rezerv je precej. Popravimo lahko kar nekaj stvari. Verjamem, da nam bo to v teh dobrih treh tednih, ki nas še ločijo do začetka evropskega prvenstva v Celju, tudi uspelo,” hitro pristavi Trboveljčan na slovenski klopi in se obenem že ozre na prihajajoče treninge: “Popraviti moramo določene napake, ki so se pojavljale v naši kombinatoriki v napadu. Seveda bomo naši igri dodali tudi nekatere novosti, te pa bomo lahko preizkusili že v novem pripravljalnem ciklusu, ko se bomo pomerili z Italijankami.”

Reprezentanca, pred katero do evropskega prvenstva prostih dni praktično več ne bo, bo na Koroškem ostala tri dni. V soboto bo nato odpotovala v italijansko obmorsko letovišče Caorle, ki se nahaja streljaj od vhoda v Tržaški zaliv. Tam bo isti vikend odigrala dve pripravljalni tekmi z domačo vrsto. Ali bosta z ekipo tja odpotovali tudi poškodovani Zala Lešek (rama) in Aneja Einfalt (vnetje tetiv), bo jasno v prihodnjih dneh.