Grgič razkril reprezentanco, v soboto proti evropskim prvakinjam!

s kategorijo
Novice
.

Ženska članska reprezentanca se bo v torek zbrala v Laškem. Po izvrstnem uvodu v kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2017 je tokrat ne čaka nova uradna tekma, pač pa prijateljsko srečanje z aktualnimi evropskimi prvakinjami Srbkinjami v Banja Luki.

0306_seznam_00

Pripravljalna tekma, 11.6.
Srbija – Slovenija (17.30)

V BiH

Slovenska vrsta bo v mestu ob Savinji, pod vodstvom selektorja Damirja Grgića, bivala in trenirala do petka, nato pa se bo odpravila na pot v Bosno in Hercegovino. Tekma s Srbijo (za fizično pripravo ekipe skrbi Novomeščan Tomaž Brinec) bo na sporedu v soboto, 11. junija, ob 17.30.

Aktualne prvakinje stare celine se trenutno pripravljajo za nastop na letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru, Slovenke pa bodo srečanje že izkoristile za dodatno uigravanje pred novembrskima odločilnima tekmama v kvalifikacijah za nastop na ženskem EuroBasketu 2017. V soboto, 19. novembra, bo v Celju, ob 18.00, gostovala Litva, štiri dni kasneje pa se bodo kvalifikacije v skupini A zaključile v Rigi s tekmo med Latvijo in Slovenijo.

Slovenke po dosedanjih dveh kvalifikacijskih tekmah ostajajo pri stoodstotnem izkupičku in so na odlični poti, da si zagotovijo vozovnico na premierno evropsko prvenstvo. Novembra so v Litvi zmagale s 73:64, februarja pa v Celju z 69:51 odpravile še Latvijo.

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
“Vesel sem, da se bo reprezentanca zbrala tudi izven uradno predvidenih terminov. V Banja Luki nas čaka prijateljska tekma proti vrhunski reprezentanci, ki se pripravlja za nastop na letošnjih olimpijskih igrah. Rezultat proti Srbiji za našo ekipo ne bo primarnega pomena. Obe zasedbi ne bosta nastopili v najmočnejših zasedbah, a to v tem trenutku niti ni pomembno. Verjamem, da nam bo ta tekma še dodatno pomagala k čim boljšim rezultatom v novembru, ko nas čakata odločilni in najpomembnejši tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Češkem.”