Grgić razkril reprezentanco, ki v petek začenja priprave

s kategorijo
Novice
.

Slovenske košarkarice bodo v petek na Rogli začele s projektom ženski EuroBasket 2019. Selektor Damir Grgić je na novinarski konferenci v poslovalnici generalnega sponzorja slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemacha, razkril seznam košarkaric, ki bodo začele s pripravami na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo skupinski del prvenstva med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, izločilne boje pa bo v prvem julijskem tednu gostil Beograd.

Iz širšega seznama dvaindvajsetih košarkaric je strokovni štab izbral petnajsterico, ki se bo v petek zbrala v Ljubljani in odpotovala na Roglo, kjer bo začela s 35 dni dolgimi pripravami na evropsko prvenstvo. Poleg Rogle bodo Grgićeve izbranke trenirale še v tradicionalnih bazah v Laškem ter Zrečah. Tri dni bodo preživele v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile v Rigo.

Na selektorjevem seznamu so Nika Barič, Tina Cvijanovič, Merisa Dautović, Shante Marie Evans, Zala Friškovec, Teja Goršič, Tina Jakovina, Gala Kramžar, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Sara Meden, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik in Maruša Seničar.

Nova smola Tine Trebec
Tako kot v novembrski reprezentančni akciji Damir Grgić tudi tokrat žal ne bo mogel računati na Tino Trebec, ki je v zaključku francoskega državnega prvenstva znova imela veliko smolo s poškodbo, saj si je poškodovala stopalno kost in bo morala mirovati kar nekaj časa. Rebeka Abramovič je že pred zadnjim kvalifikacijskim ciklom sprejela odločitev, da bo zaenkrat zaključila reprezentančno kariero in prednost namenila službenim obveznostim, zaradi osebnih razlogov pa je nastop v reprezentanci odpovedala Larisa Ocvirk.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Priprave na prvenstvo bomo začeli s petnajstimi košarkaricami. Glede na kvalifikacije, je ekipa zaradi takšnih in drugačnih razlogov doživela nekaj manjših sprememb. Ko sem prevzel vodenje članske reprezentance sem dejal, da imam željo reprezentanco približati evropskemu vrhu in mislim, da nam to uspeva. Drugič zapored bomo zaigrali na evropskem prvenstvu, kar je lep uspeh. Nekaj izkušenj imamo, a dejstvo je, da je ekipa v primerjavi izpred dveh let spremenjena. Vsekakor bomo v pripravah in na evropskem prvenstvu naredili vse, da dostojno zastopamo slovenske barve.”

Nika Barič, kapetanka slovenske ženske članske reprezentance:
“Tako kot preostala dekleta, tudi sama komaj čakam, da se srečam z reprezentančnimi soigralkami in začnemo s pripravami. Sama že nekaj časa nisem odigrala konkretne tekme. A kolikor se poznam sem prepričana, da bom hitro ujela pravi tekmovalni ritem. Morda se bom na uvodnih pripravljalnih tekmah še malo lovila, vendar verjamem, da v nadaljevanju ne bo težav in bom sprejela vlogo, ki jo selektor od mene pričakuje.”

Matej Likar, direktor slovenske ženske članske reprezentance:
“Na Košarkarski zvezi Slovenije smo skupaj z reprezentančnim strokovnim štabom znova pripravili kakovosten program priprav. Reprezentanca bo pri naših tradicionalnih namestitvenih partnerjih tudi tokrat imela vrhunske pogoje za bivanje in delo, tako da bodo dekleta lahko povsem osredotočena na košarko. V štabu se nam bosta pridružila zdravnik Jošt Kokalj ter maserka Althea Gwashavanhu in prepričan sem, da bodo priprave na prvenstvo minile po željah vseh članov ženske članske reprezentance.”

Pet pripravljalnih tekem pred domačimi navijači
Grgićeve izbranke bodo med pripravami odigrale osem pripravljalnih tekem. Zvesti navijači jih bodo med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah, prvič že konec meseca maja v Laškem. V prvem junijskem tednu bodo tekmi odigrale v Trbovljah ter se nato sredi meseca ljubiteljem košarke predstavile še v Škofji Loki. Tik pred odhodom na evropsko prvenstvo slovenske košarkarice čaka še gostovanje v Latviji.

Odlično sprejeta kampanja ”Niš nas ne ustavi”
Slovenke bodo evropsko prvenstvo začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Med športnimi navdušenci je na odličen odziv naletela kampanja ”Niš nas ne ustavi”. Košarkarice tako verjamejo, da bodo na prvenstvu imele glasno pomoč slovenskih navijačev. Za slednje je turistična agencija Kompas v sodelovanju z Nomagom, Telemachom in KZS pripravila posebna navijaška paketa. V Niš se tako z organiziranim programom lahko odpravite že za 169 € (uvodni dve tekmi skupinskega dela) oziroma 189 € (vse tri tekme skupinskega dela) z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete.

Z novo lepo gesto za navijače pa se je še enkrat več izkazal največji podpornik slovenske košarke, generalni sponzor slovenskih košarkarskih reprezentanc, podjetje Telemach. Slednji bo prvim stotim prijavljenim navijačem na enega izmed Kompasovih programov, podaril vstopnice za tekme slovenske reprezentance v Nišu.