Grgič poklical Debeljakovo

s kategorijo
Novice
.

Po prosti soboti se je ženska članska reprezentanca zbrala v Laškem, kjer bo nadaljevala s pripravami na evropsko prvenstvo. Namesto poškodovane Sare Meden, ki jo že v torek čaka operacija kolena, se je izbrani vrsti pridružila mlada Lea Debeljak. Izbranke selektorja Damirja Grgića konec tedna čakata prvi pripravljalni tekmi. Na turnirju ”Telemach s srcem na parketu” se bodo pomerile s Čehinjami in Hrvaticami.

Le še mesec in en dan nas ločita do začetka ženskega EuroBasketa, ki ga bosta gostili Srbija in Latvija. Slovenke bodo skupinski del med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, danes pa so v Laškem začele z drugim ciklom priprav. Reprezentantkam se je pridružila mlada Lea Debeljak. Košarkarica Cinkarne Celje, ki je za člansko izbrano vrsto debitirala v novembrskih kvalifikacijah, je nadomestila poškodovano Saro Meden.

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
“Po napornem uvodnem tednu priprav smo si čez vikend napolnile baterije, tako da smo pripravljene na nov cikel treningov. Zavedamo se, da nas tudi v Laškem čaka trdo delo, saj bo na treningih poudarek na obrambi. Se pa že veselimo konca tedna, ko bomo dočakale prvi pripravljalni tekmi in upam, da nas bodo navijači podprli v velikem številu.”

Paket vstopnic za turnir ”Telemach s srcem na parketu” 8 €

Konec tedna bodo dekleta v dvorani Tri Lilije v Laškem odigrala že težko pričakovani prvi pripravljalni tekmi. Na turnirju, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu, se bodo v petek najprej pomerile z reprezentanco Češke, v soboto pa jih čaka še obračun s Hrvaško.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Za ogled tekme boste v predprodaji odšteli 5 €, na dan tekme 7 €, paket obeh tekem turnirja pa je v predprodaji na voljo za 8 €.

Spoznajte reprezentantke in člane štaba

Vsi navijači slovenske košarke od ponedeljka naprej še posebej pozorno spremljajte spletna družbena omrežja Košarkarske zveze Slovenije. Vsak dan boste namreč skozi kampanjo ”Niš nas ne ustavi” lahko spoznali eno izmed reprezentantk oziroma člana štaba, košarkarice pa so se med seboj pomerile tudi v zabavnih dvobojih. Prva predstavitev sledi že v ponedeljek ob 12. uri.