Grgić jih bo zbral 17. maja

s kategorijo
Novice
.

Z novim zmagoslavjem košarkaric Cinkarne Celje se je končala letošnja ženska članska klubska sezona pod domačimi koši. A pravega počitka za selektorja Damirja Grgića in najboljše igralke ne bo, saj bodo reprezentantke že sredi maja začele s pripravami na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo skupinski del prvenstva med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, izločilne boje pa bo v prvem julijskem tednu gostil Beograd.

Selektor Grgić je širši seznam kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu obelodanil pred dnevi. Na spisku je trenutno 22 košarkaric, poleg nosilk igre v zadnjem reprezentančnem obdobju pa na njem prav tako najdemo nekaj mlajših košarkaric, ki smo jih spremljali tudi v zaključku pravkar končanega državnega prvenstva. Dokončen seznam igralk, ki bodo začele s pripravami bo Damir Grgić objavil na novinarski konferenci 14. maja.

Že pa je znan dokončen program priprav slovenske izbrane vrste. Tudi tokratno reprezentančno akcijo bo ženska izbrana vrsta izvedla na Štajerskem. Slovenke bodo s pripravami 17. maja začele na Rogli ter do odhoda v Niš opravile 35 dni priprav. Poleg Rogle bodo trenirale še v tradicionalnih bazah v Laškem ter Zrečah. Tri dni bodo preživele v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile v Rigo.

Spored pripravljalnih tekem:

Petek, 31. maja 2019, ob 20.00
Laško – dvorana Tri Lilije

Slovenija : Češka

Sobota, 1. junija 2019, ob 16.00
Laško – dvorana Tri Lilije

Slovenija : Hrvaška

Četrtek, 6. junija 2019, ob 18.00
Trbovlje – dvorana Polaj

Slovenija : Švedska

Petek, 7. junija 2019, ob 20.00
Trbovlje – dvorana Polaj

Slovenija : Velika Britanija

Petek, 14. junija 2019, ob 18.00
Škofja Loka – dvorana Poden

Slovenija : Slovaška

Sobota, 15. junija 2019
Tekma zaprta za javnost

Slovenija : Slovaška

Petek, 21. junija 2019
Riga, Latvija

Kitajska – Slovenija

Sobota, 22. junija 2019
Riga, Latvija

Latvija – Slovenija

Laško, Trbovlje in Škofja Loka

Grgićeve izbranke bodo med pripravami odigrale osem pripravljalnih tekem. Prvi dve bodo dočakale po dveh tednih priprav. V Laškem se bodo v petek, 31. maja najprej pomerile z reprezentanco Češke, dan kasneje pa jih v dvorani Tri Lilije čaka še obračun s Hrvaško. Navijačem se bodo nato znova predstavile že naslednji konec tedna. V četrtek, 6. junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, v petek, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije. Obe tekmi bo gostila dvorana Polaj v Trbovljah. Zadnji test na domačem parketu bodo Slovenke opravile proti Slovakinjam. V petek, 14. junija se bosta reprezentanci srečali v Škofji Loki, nato pa v Ljubljani odigrali še povratni dvoboj, ki pa bo po dogovoru med obema strokovnima štaboma zaprt za javnost. Tik pred odhodom na evropsko prvenstvo slovenske košarkarice 21. in 22. junija čaka še gostovanje v Latviji, kjer bodo odigrale tekmi z domačo reprezentanco in zasedbo Kitajske.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Skupaj s sodelavci smo si zamislili obsežen program priprav in Košarkarska zveze Slovenije nam bo tudi tokrat omogočila vrhunske pogoje za delo. Naša naloga je, da trdo treniramo in se na prvenstvo dobro pripravimo, saj bomo le tako zmožni prikazati igre, ki so nas krasile v zadnjem reprezentančnem obdobju. Veseli me, da nas bodo naši zvesti navijači že med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah in upam, da se bodo v velikem številu odpravili tudi v Niš. Njihova glasna podpora bo še kako dobrodošla. V naslednjih dneh nas čaka malce oddiha, nato pa že komaj čakam, da se zbere reprezentančna družina.”