Grga želi slovenski finale in čestita Tini ter Evi

s kategorijo
Novice
.

Krasni časi za slovenske košarkarice na tujem. Tina Trebec je s francosko ekipo prišla do finala pokala EuroCup, Eva Lisec je z italijansko Famila Schio igrala polfinale in izpadla proti kasnejšim prvakinjam v EuroCupu.

Evroliga:

polfinale, 12.4.
USK Praga – Dinamo (17.00)
Ekaterinburg – Sopron (20.00)

12.4.
tekma za 3. mesto (17.00)
tekma za 1. mesto (20.30)

Danes pa se na Madžarskem začenja finalni turnir Evrolige, Teja Oblak in Nika Barič pa z realno možnostjo, da osvojita naslov prvakinj stare celine!

„To so res lepe novice in dobra napoved za evropsko prvenstvo, ki nas čaka v Nišu. Vsa čast Tini in ekipi Montpelliera. Upal sem na slovenski finale, saj Eva Lisec v Italiji igra v zelo dobri formi,“ uvodoma pove selektor Damir Grgič, ki pozorno spremlja dogajanje na evropskih parketih. „Najbolj bi bil vesel, da bi lahko v nedeljo s Sopronu spremljali slovenski finale!“ navrže Grgić.

Za naslov prvak se bodo na Madžarskem poleg domačink udarili še češka Praga ter ruska giganta Ekaterinburg in Dinamo Kursk.

„UMMC je velik favorit. Iz ozadja napada Praga. Če pa pride do ruskega finala, pa so možnosti 50:50. UMMC ima boljšo energijo, Dinamo pa tudi zavoljo težav Ekaterinburga v tem hipu tudi nekaj boljši igralski kader. Čeprav ne pozabimo: UMMC ima izjemno centrsko linijo,“ uvodoma pove Grgić, ki ob tem navrže, da bi imel Dinamo lahko v polfinalu precej težav s Prago, ki jo krasi hitra in preprosta igra, s katero dosega veliko lahkih košev.

➡️ 📺

➡️ LIVE on

„Prepričan sem, da bosta imeli obe pomembno vlogo. Pričakujem, da bo tudi Nika Barič igrala nekaj več, ker imajo nekaj težav s poškodbami. Vem, da bo svojo minutažo izkoristila optimalno. Teja pa je tako ali tako ena vidnejših igralk v svoji ekipi!“ nadaljuje Grgić. Ob tem spomni, da Nika v tem hipu igra v verjetno celo najboljši ekipi v Evropi, če ne celo na svetu, na svoji branilski liniji pa ima strašno konkurenco, vloga pa njena ni taka, kot jo ima v reprezentanci Slovenije.

Pojem v Evropi

Letošnja sezona je zagotovo sezona Teje Oblak, s tem se strinja tudi selektor.
„To ni presenečenje. Dolgo se je vedelo, kako kvalitetna košarkarica je Teja, na poziciji „comboguard“ pa ena najboljših!,“ še hvali Grgić Oblakovo.