GOSPOD TRENER: Golemac ni pozabil direktorja, ki je že zapustil Koper

Rubrika: Pokal Spar

Jurica Golemac je na mala vrata prišel v Slovenijo. Prevzel je vodenje Šentjurja, kjer je hitro navdušil – tako z vodenjem ekipe kot s svojim odnosom do kluba in igralcev. Še zdaj vedo povedati v Šentjurju, da je Golemac take vrste trener, ki mu ni bilo nikoli težko plačati večerje za celo ekipo. Jasno je bilo, da bo šel Golemac korak naprej. Ilias Zouros ga je že lani vabil v Podgorico, a je dal Golemac besedo Tajfunu in ostal. Jasno pa je bilo, da bo šel korak naprej. Sixt Primorska to zagotovo je. Uspehu na klopi Cibone (v nedeljo je na tribuni za Jurico navijal tudi njegov prijatelj Slaven Rimac) je dodal lovoriko v Sloveniji, Primorci so suvereno osvojili pokal Spar.

Pohvala igralcem

„Igralci so bili fokusirani in zbrani, vse zasluge gredo njim. Šest mesecev smo skupaj. V prvi priložnosti smo prišli do lovorike. Moram jih pohvaliti, resnično so pravi profesionalci,“ je dejal trener prvakov, ki ni pozabil tudi teh, ki so se že poslovili od kluba.

„Poleg igralcem gredo čestitke strokovnemu štabu, s katerim delamo. Hvala tudi upravi kluba. Tu sem moram spomniti Walterja Jeklina, ki ga ni več z nami, a je začel sestavljati to ekipo, to zgodbo. Na koncu pa hvala tudi našemu sponzorju Sixtu, ki nam je omogočil, da lahko delamo in se razvijamo in da imamo vrhunske pogoje za delo,“ Golemac ni pozabil niti sponzorjev ter najemnikov štirileta trajajoče licence.

„Vedeli smo, da ne bo lahko. Hiteli smo z meti, postali smo nervozni. Vedeti pa je treba, da smo igrali proti izkušeni ekipi. Ob polčasu smo se zbrali, si rekli, gremo dalje, na koncu smo zasluženo zmagali,“ je Golemac nekaj besed namenil še finalu, potem pa dokazal svojo skromnost: „Mi trenerji pomagamo igralcem. Če oni tega ne vzamejo in dojamejo, potem nismo naredili nič.“