Gorenjke z zmago iz Celja

s kategorijo
Novice
.

 V prvi tekmi 5. kola 1.SKL za ženske so aktualne državne prvakinje, ŽKK Cinkarna Celje, v domači tekmi v tesni končnici prepustile zmago gostjam iz Kranja.

1.SKL ZA ŽENSKE ,23.10.
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 70:73 (20:17, 16:15, 12:15, 22:26)

Igralke Cinkarne Celja, ki so vnaprej odigrano tekmo 8. kola v Ljubljani proti Akson Iliriji igrale le 24 ur nazaj, so očitno na tej tekmi že izgubile nekaj energije, ki jim je danes manjkala na koncu tekme s Triglavom, zato so v letošnjem državnem prvenstvu izgubile že drugič, kar se Celjankam ni zgodilo že od sezone 2012/2013. Triglavanke so potihoma mogoče tudi računale na utrujenost Celjank. Tekma je bila izenačena od samega začetka, tudi amplitude v rezultatu so bile dokaj nizke, Celjanke so na tekmi največ vodile za 11 točk, Kranjčanke pa za 6. Obe ekipi sta tudi zelo solidno zadevali mete za tri točke (Celje 40%, Triglav 43%), so pa Kranjčanke imele 7 skokov več, kar jih je skupaj z večjo zbranostjo v končnici peljalo do zmage, ki so se jo na igrišču prešerno razveselile. Pr domači ekipi je največ točk dosegla Blaža Čeh in sicer 17 (čeprav je imela tudi kar 9 izgubljenih žog), Lea Debeljak pa jih je dosegla 13. Pri gostjah je tekmo kapetansko odigrala Gala Kramžar, ki je dosegla 25 točk, pomagala pa ji je tudi izkušena Rebeka Abramovič, ki jih je dosegla 12.

Tekmo 6. kola so igralke Cinkarne Celje že odigrale in zmagale v Mariboru, Triglavanke pa v 6. kolu 28. oktobra v Kranju gostijo ekipo Akson Ilirije.