Gorenjci na krilih Rizvića, Pavića in Murića

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so v prvi tekmi Lige Nova KBM za obstanek v gosteh premagali Zlatorog. Jutri in v nedeljo bodo v prvem kolu drugega dela tekmovanja odigrane tri tekme.Liga Nova KBM za obstanek, 1. krog, 1.3.
Zlatorog – ŠENČUR GGD 71:81 (21:21, 17:17, 17:25, 16:18)
Barič 26 (5 skokov), Gant  11, Rojc 10; Rizvić 17, Pavić 16 (6 skokov), Murić 15 (9 skokov)

V prvi polovici dvoboja se je na parketu dvorane Tri lilije odvijal izenačen boj. Domača ekipa si je v drugi četrtini dvakrat priigrala sedem točk naskoka (28:21 in 32:25), a jo je gostujoča tik pred odhodom na veliki odmor ne le ujela, temveč po košu Rama Rizvića prehitela in povedla s 36:34. V drugi polovici tekme so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke in si na koncu tretje četrtine priigrali osem točk naskoka (63:55), lepo zalogo v točkah pa ubranili do konca tekme. Laščani so se 45 sekund pred koncem približali na štiri točke (71:75), a so Gorenjci so v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrali zbrano in odgovorno ter osvojili dve točki v Laškem.
V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Ramo Rizvić s 17 točkami, eno manj je dosegel Smiljan Pavić, v domači pa je Nejc Barič na svoj račun vpisal 26 točk.
Zasedba iz Šenčurja bo v prihodnjem kolu v soboto, 9. marca, gostila Ilirijo, ekipa iz Laškega pa dan kasneje Šentjur.

Izjavi trenerjev po tekmi
Chris Thomas, trener Zlatoroga:
”Čestitam Šenčurju za zmago.”

Konstatin Subotić, trener Šenčurja:
”Pričakovano napeta tekma. Obe ekipa sta imeli svoje dobre minute. Mislim, da smo v končnici bili bolj zbrani in smo kljub nekaterim momentom, ko so se domačini vračali nazaj odgovorili v pravem trenutku. Izkušeni igralci so prevzeli odgovornosti in na koncu se vračamo s pomembno zmago nazaj domov.«