Gorenjci na krilih bratov Rizvić

Rubrika: Liga Nova KBM

V soboto zvečer sta bili na sporedu dve tekmi v 1. SKL. Na Polzeli je bila odigrana zaostala tekma 5. kola, na tej tekmi pa je Krka zadržala niz neporaženosti v tej sezoni. V Šenčurju je bila odigrana tekma 6. kola, na tej tekmi so domačini bili boljši od gostov iz Laškega.

1.SKL, 6. krog, 31.1o.
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 87:68 (21:13, 16:21, 24:15, 26:19)
Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 19, Novak 8, Murić 13, R. Rizvić 19, Martinčič 4, Kralj 13, Daneu 2, Strmčnik 9.
Zlatorog Laško: Benson 10, Jereb 7, Požin 9, Lipovšek 2, Stipaničev 9, Grušovnik 8, Ličen 9, Routt 14.

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so vse tri zmage v 1. SKL dosegli na domačem parketu. Po Kopru Primorski in Rogaški so skalp vzeli še igralcem Zlatoroga, ki so po zmagi v uvodnem krogu zabeležili četrti zaporedni neuspeh. Laščani so bili enakovreden tekmec le en polčas. V nadaljevanju je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah, tako da so imeli domači že po treh četrtinah dve točki več ali manj v žepu.

Pri GGD Šenčurju sta izstopala brata Rizvić, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk. Vsak jih je zbral po 19, od tega Ramo že 17 v prvem polčasu, Hasan, ki je temu dodal še 13 skokov in prišel do indeksa 31, pa deset v drugem. Po trinajst točk sta prispevala David Kralj in Dino Murić. Pri Zlatorogu je dvojnega dvojčka s 14 točkami in prav toliko skoki dosegel Logan Shane Routt.

V 7. kolu bo GGD Šenčur gostoval v Domžalah (6. novembra), Zlatorog Laško pa bo gostil ECE Triglav (7. novembra).