Goranu Jagodniku je uspelo

Rubrika: Nižje slovenske lige

„Ideja ni nova. Pri meni je tlela že nekaj časa. Ko pogledam na tem delu Slovenije, na Dolenjskem, košarkarskih kampov za mlade ni. Vidim pa, da je veliko otrok pripravljenih trenirati. A če želijo delati, morajo K Vilfanu ali Nachbarju na Obalo, ali pa k Dragiću v Laško. Zato sva se s sodelavcem odločila, da naredimo kamp v Novem mestu,“ pove Goran Jagodnik, po novem dolenjski zet, ki se je preselil v Trebnje. S sodelavcem Srđanom Alapovićem bosta med 1. in 5. julijem v Novem mestu pripravila prvi košarkarski kamp za mlade t.i. Shiny Sneakers Basketball Kamp.

„Delali bomo od 1. do 5.7. Ob osmih se bomo zbrali in delali do štirih. Poudarek bo na košarki, poskrbeli bomo, da se bodo otroci nekaj naučili o zdravi prehrani, pa tudi nagradne igre za otroke,“ nadaljuje Jagodnik, prijavite pa se lahko na telefonski številki 041 407 813. „Kot prvo rabijo take kampe, da se družijo, da spoznavajo. Sicer so deljenih po klubih, zdaj pa bodo združeni na kampi. Malo bodo tudi primerjali veščine med sabo. Na našem kampu bomo povsem posvečeni košarki. Učili se bomo tudi obnašanja na in zunaj igrišča,“ dodaja Jagodnik, ki se ob tem spomni, da je sam kot otrok odšel na košarkarski kamp v Tolmin, ki ga je tistikrat v Posočju pripravljala Košarkarska zveza Slovenije.

Animirati mlade

„Dejstvo je, da mladi s treningi končajo 15.6., potem pa dva meseca in pol ne delajo skoraj nič. Tudi zato so ti kampi dobrodošli,“ dodaja Jagodnik, ki v kamp vabi fante in dekleta, letnik 2009 in mlajše. „Mladi bodo deljeni v tri vadbene skupine po starostnih kategorijah in tudi seveda po košarkarskem znanju,“ še izvemo od Gorana.

„Internet, tablice, telefoni so nevarnosti, ki ovirajo in motijo naše otroke. Naloga nas trenerjev pa je, da jih motiviramo, prepričamo in usmerimo na pravo pot. V prvi vrsti pa jim moramo dati priložnost za trening. Tudi poleti,” je jasen Jagodnik.

Stergar in Klobučar

Večina klubov je sklenila sezone, igralci so na dopustu. Do novih priprav sta dva in pol meseca. Mnogi menijo, da je to preveč časa, da telo ne bi treniralo. Pa se tega vsi zavedajo, pobaramo Jagodnika.

„Nekateri se, drugi spet ne. Še vedno so košarkarji, ki jim je žal dati kak evro, da bi v sebe in trenerja vložili poleti, da bi imeli boljšo naslednjo sezono. Pozabljajo, da je poletje takšen čas, ko moraš delati na sebi. Najboljše je vzeti trenerja, ki trenira s tabo, te pozna in mu zaupaš. Ne pozabimo: klubi končajo z delom 25.5, začenjajo pa 25.8. včasih so igralci po tri mesece brez treninga, tako to ne gre,“ pa Goran opozarja, da so danes še vedno košarkarji, ki ne razumejo, zakaj so pomembna poletja. Sam je vesel, ker delo z Leonom Stergarjem in Jako Klobučarjem prinaša sadove obema.
„Vesel sem, ker napredujeta. Trdo delo se jima počasi že obrestuje. Ne bom rekel, da je to samo moja zasluga. Svoje so dodali v klubih, bistveno pa je, da oba verjameta v delo,“ sklene Jagodnik.

Bogata kariera

Goran Jagodnik(1974) je igral na poziciji krila. Jagodnik je v svoji karieri igral pri klubih v Sloveniji za KK Koper, Kovinotehna Polzela, v Turčiji za Türk Telekom, Kolejliler, švicarski Olympique Lozana, na Poljskem za Anwil Wloclawek, Prokom Trefl, v Rusiji za Dinamo Moscow Region, Lokomotiva Mineralnie Vody, v Italiji za Legea Scafati in v Srbiji za Hemofarm Vršac,Union Olimpijo, nazadnje za Ilirijo. Za reprezentanco je odigral na petih evropskih in enem svetovnem prvenstvu.