Goran Jurak sestavil ekipo za 1. ligo!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V Celju mislijo resno. Ženski klub ŽKK Cinkarna Celje je pojem v regiji in Evropi. V to smer bi radi tudi v KK Celje. Pot do tja bo še dolga. Dokazovanja bo precej, ena ali dve lastovki pa še ne prineseta pomladi. Se pa v KK Celje vsi na čelu s športnim direktorjem Goranom Jurakom trudijo, da upravičijo zaupanje gledalcev in podpornikov.

Sestavili so močno zasedbo, ki jo zanima le en samcat cilj – preboj v Ligo Nova KBM!

Spet v Sloveniji

Nov igralec modro-rumenih je kot zadnji postal Jimmie Hunt, ki je nazadnje igral v vrstah BC Levski Sofia. S 35-letnim in 188 cm visokim Američanom, ki igra na položaju organizatorja igre smo dobili naslednjo veliko okrepitev, ki bo zelo pomembna v novi sezoni 2018/19. Omenimo, da so BC Kolin, BC Balkan, Euroins Cherno in Fraport Skyliners zgolj nekateri evropski klubi, v katerih je 35-letni organizator igre igral. V projektu 2018/19 bo moči združil z nekdanjima soigralcema Tadejom Koštomajem in sedanjim trenerjem KK Celje Robijem Ribežlom, ki so bili skupaj v sezoni v Šentjurju, kjer je bil Hunt med letoma 2005 in 2007.

Ob sklenitvi dogovora in vrnitvi v Slovenijo pa je dejal: “Zelo sem vesel, da sem se vrnil v Slovenijo. Tukaj imam veliko spominov in prijateljev. Slovenci so zelo prijazni in cenijo prijateljstvo, kar osebno zelo spoštujem. Komaj že čakam na pričetek sezone in projekta, ki smo si ga zastavili v klubu. Imamo odlično ekipo, ki je zelo profesionalna in maksimalno osredotočena na novo sezono. Vedno sem dal 100% in to je tisto, kar bom naredil tudi tukaj, da dosežemo najboljši mogoč rezultat ,” je še dodal 188 cm visoki organizator igre.

Tudi Nuhanovič in Rizman

Novinec (in povratnik v Slovenijo) je tudi Salih Nuhanović, dosedanji član Inter Bratislave se seli v knežje mesto in bo v naslednjih treh sezonah nosil dres modro-rumene barve. 35-letni in 210 cm visoki center se je v Celje preselil z bogatimi izkušnjami iz tujine, kjer je v zadnjih sezonah nosil dres KB Peje, CSM Oradea, MBK SPU Nitre, BK Levicki Patrioti in Astrum Levice.

Pomembno ime zasedbe bo tudi Jan Rizman, ki je v prejšnji sezoni igral za Šentjur, pred tem pa pridobil izkušnje na Polzeli in v Šoštanju, se je tokrat pridružil novemu projektu in bo v naslednji sezoni nosil modro-rumeno barvo.

Nove soigralce je Rizman spoznal na ponedeljkovem treningu, ob sklenitvi dogovora pa je dejal: “Ob prestopu v Celje se počutim odlično, saj sem prišel v ambiciozno sredino, ki je željna narediti korak naprej. Osebno imam velika pričakovanja, saj vem, kaj lahko ponudim soigralcem in trenerju. Upam, da bomo z dobrimi igrami napolnili dvorano, ter na koncu naredili rezultat, katerega se bomo vsi radi spominjali,” je še dodal 24-letni in 196 cm visok Šoštanjčan.