Goran Dragić v sredo 14.8. odpira prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov Goran Dragić, bo to sredo 14.8. ob 17.uri v Ljubljani v parku Tivoli otvoril prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Kot je obljubil že na junijskem dogodku #gogitalk, je Goran Dragić začel z akcijo dobrodelne obnove košarkarskih igrišč. Igrišče v Tivoliju bo tako prvo obnovljeno igrišče v sklopu dobrodelne akcije #podamdaigram.

Pri tem ne gre za enkratno prenovo igrišč, temveč za živ projekt, preko katerega se bo Gogi skozi celo leto povezoval z mladimi ter negoval kulturo športa in gibanja. Izvajale se bodo delavnice, organizirani bodo treningi, manjkalo pa ne bo niti adrenalina polnih košarkarskih turnirjev, ki bodo igriščem vrnila »dušo«, kakršno so imela včasih.

Cilj prenove je ustvariti prostor, kjer se lahko mladi vključujejo v športne aktivnosti in družijo. Kot pravi Gogi: »Z akcijo obnove košarkarskih igrišč #PODAMDAIGRAM želim skupaj z mojimi partnerji otroke in mladostnike zopet pripeljati nazaj na športna igrišča, da bodo tako kot jaz tudi oni imeli otroške spomine druženja in igranja s prijatelji na igriščih.«

Prenovljeno igrišče bo prvo pametno igrišče v Sloveniji, saj bo prepletalo gibanje s poučnimi vsebinami. Največja posebnost igrišča bodo vsekakor informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Gogi, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene preko spletno športno-izobraževalne platforme, do katere bodo vodile kode QR. Cilj platforme je preko različnih športnih in poučnih vsebin z uporabo sodobnih spletnih in mobilnih orodij združiti šport, izobraževanje in zabavo. Pri tem bo glavni akter ravno Gogi, ki se je še posebej med mladimi zasidral kot vzornik.

Vabljeni tako v sredo ob 17.uri v Tivoli, kjer se bo v sklopu otvoritve igrišča odvijalo veliko zabavnih in zanimivih stvari. Poleg uradnega odprtja igrišča z Goranom in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, vas čakajo zanimive nagradne igre, demonstracija vaj, dogajanje pa bo popestril ekskluzivni turnir 5×5, v katerem bo v eni izmed ekip zaigral tudi Gogi. VIdimo se torej v Tivoliju ob 17h.