Goran Dragić v novem klubu z novo številko

Rubrika: Liga NBA

Včerajšnji dan je bil v ligi NBA namenjen medijskim obveznostim, ki pomenijo nekakšen uraden začetek nove sezone – ekipe v tem tednu začenjajo s pripravljalnimi kampi, kmalu pa sledijo tudi prve pripravljalne tekme.

V Torontu so se medijem predstavili tudi Raptorsi, ki bodo letos znova lahko igrali pred domačimi gledalci. V novem dresu se je prvič predstavil tudi Goran Dragić, ki bo kariero nadaljeval v Kanadi, na hrbtu pa bo nosil številko 1. Njegova najljubša številka, številka 7, je bila predtem v lasti Kyle Lowryja, in iz spoštovanja do njega in do tega, kar predstavlja za franšizo v Torontu, si je izbral številko 1, ki jo je nosil nekaj časa že v Phoenixu. Zanimivo, Gogi je Lowryju na drugi strani ‘dovolil’, da prevzame njegovo sedmico na Floridi.

Dragić je ob predstavitvi novinarjem dejal, da je vesel, da je član Toronta in da se veseli vseh izzivov, predvsem mentorstva nad mlajšimi igralci, da bo imel podobno vlogo, kot jo je imel ob njegovih začetkih Steve Nash. Dejal je tudi, da ga veseli, da je Toronto klub z izdelano kulturo, da je iz takega kluba tudi prišel in da mu to ustreza.

 

Kot običajno, so medijski dnevi tudi priložnosti za pridobivanje bolj zabavnega materiala.