Goran Dragić pričel svoj 5. košarkarski kamp s poudarkom na dobrodelnosti

Rubrika: Mlajše selekcije

V soboto, 23.6. se je v Zrečah pričel že 5. Košarkarski kamp Goran Dragić, ki ga skupaj z našim najuspešnejšim košarkarjem Goranom Dragićem organizira agencija Sportelement
Košarkarski kamp Goran Dragić velja za enega najbolje organiziranih kampov. Vsako leto je obogaten s
številnimi dodatnimi aktivnosti, preko katerih organizatorji želijo poleg osnovnih košarkarskih veščin
otrokom obogatiti njihov pogled na svet in pridobiti nova znanja in izkušnje, hkrati pa je velik poudarek na dobrodelnosti.

Sama uvertura v dogajanje na kampu je nakazala, da bo poudarek Gorana Dragića poleg osnov košarkarske igre, discipline, medsebojnega spoštovanja in obnašanja, na dobrodelnosti. S predstavo »Pismo rosno! Vsega je kriv Poštar« v izvedbi Borisa Kobala in Špas teatra se je občinstvo v prijetnem ambientu Term Zreče nasmejalo do srca, zbrana sredstva pa bodo namenjena mlademu reprezentantu košarke na vozičku, Robertu Bojancu, za nakup novega vozička za igranje košarke.

Po predstavi so gostje lahko uživali tudi v slastnih hamburgerjih Lars&Sven, ki so tudi prispevali v sklad za nakup invalidskega vozička.

V torek, 26.6. bosta nato organizirana tudi dobrodelni teniški in košarkarski VIP turnir, zvečer ob 19.00 uri pa v sodelovanju z Adeccom dobrodelni »Gogi talk«, kjer bo Goran razkril podrobnosti svojega zares uspešnega košarkarskega leta.

Danes, v nedeljo, pa je Gogi po zares uspešni sezoni, ko je s slovensko košarkarsko reprezentanco osvojil
evropski prestol, sam pa postal MVP turnirja, se udeležil NBA All Star tekme in odlično igral v ekipi Miami Heatov, vso energijo usmeril v mlade košarkarje. Na Rogli se jih je zbralo 115, ki bodo v teden dni uživali in se učili od svojega košarkarskega idola. Otroke so obiskale tudi maskote predstave Madagascar.

Na otvoritvi je bilo tudi veliko znanih obrazov, med njimi tudi predsednik KZSja, Matej Erjavec in generalni sekretar KZSja Radoslav Nesterović. Prav tako smo med drugimi na Rogli lahko videli tudi nekdanjega selektorja Jurija Zdovca in do ne davnega še aktivnega košarkarja Dragišo Drobnjaka, ki sta oba na kamp pripeljala svoja sinova.

Vse aktivnosti ter dogajanje na kampu lahko spremljate tudi preko socialnih omrežij:
FB: @Košarkarski kamp Gorana Dragića
Instagram: @gogikamp
Twitter: @GogiCamp