Goran Dragić poskrbel za nove tri vozičke, košarkarji Matej, Haris in David hvaležni

Rubrika: Košarka na vozičkih

„Z akcijo obnove košarkarskih igrišč #PODAMDAIGRAM želimo skupaj s Fundacijo Goran Dragić, sponzorji, partnerji in prijatelji otroke in mladostnike zopet pripeljati nazaj na zunanje športne površine. S pametno aplikacijo bomo povezali tradicijo in sodobnost, vse z željo, da so mladi čim bolj telesno aktivni tudi v današnjih, digitalnih časih,“ pravi Goran Dragić, zlati kapetan reprezentance, ki je leta 2017 postala evropski prvak.

Pet igrišč

Goran nadaljuje z obnovo igrišč: akcijo, imenovano #PODAMDAIGRAM, je začel v letu 2019, ko je Gogi s pomočjo Mestne občine Ljubljana, sponzorji in partnerji prenovil igrišče v ljubljanskem Tivoliju. V letu 2021 je v sodelovanju Fundacije Goran Dragić, njenih podpornikov ter Mestne občine Maribor potekala obnova košarkarskega igrišča Tabor v drugem največjem slovenskem mestu, Obe igrišči na kultnih košarkarskih lokacijah pa sta le začetek projekta, ki se je leta 2022 nadaljevalo še z dvema legendarnima slovenskima košarkarskima središčema. Eno zunanje igrišče #PODAMDAIGRAM je bilo namreč postavljeno v Laškem, drugo pa v Novem mestu.

Letošnje – skupno že peto – igrišče so postavili v Prekmurju, in sicer na zunanjih površinah OŠ I Murska Sobota.

Trije vozički

Ob tem pa je Goran Dragić poskrbel, da so trije košarkarji na vozičkih, trije reprezentanti, Matej Arh, Haris Koduzović in David Škorjanc, dobili nove tri športne vozičke, za kar se košarkarji Goranu iskreno zahvaljujejo!

„Dobiti nov športni voziček od Gorana Dragića je poseben občutek, predvsem pa veliko motivacije za nadaljnje delo. Na otvoritvi igrišča v Murski Soboti smo uradno prevzeli vozičke. Tudi Goran se je usedel na voziček in poskusil s prostimi meti in hitro ugotovil, da ni preprosto, obenem pa smo imeli tudi priložnost osebno spoznati Gorana. Res je prijazen in preprost, ta dan si bom zapomnil za vedno,“ je v zahvalo dodal David Škorjanc, vidni član naše košarkarske reprezentance.