Golemac: “Zapreti se moramo v dvorano!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so se v torek prvič po poletnem odmoru zbrali v Areni Stožice in na parketu male dvorane razširili krila ter zakorakali v tekmovalno sezono 2020/21.

Pred začetkom trenažnega procesa so igralci in člani strokovnega štaba opravili tudi test na novi koronavirus, pri vseh, ki so trenutno v Ljubljani, pa je bil test negativen. Zdravstveni pregledi, na katerih so se Zmaji mudili od konca julija, so minili brez posebnosti, ljubljanski košarkarji pa se bodo zdaj končno lahko zaprli v dvorano, in se v miru pripravljali na novo tekmovalno sezono.

S klopi bo glavnemu trenerju ljubljanskih košarkarjev Jurici Golemcu še naprej pomagal Teo Čizmić, novi obraz v strokovnem štabu pa je Jan Šentjurc, ki je z Golemcem sodeloval že pri Koper Primorski, in bil del največjih uspehov koprskega kluba. Dragiša Drobnjak ni več del strokovnega štaba Cedevite Olimpije.

Začetek nove tekmovalne sezone 2020/21 Cedevito Olimpijo čaka v četrtek, 17. septembra, ko se bodo Zmaji na dvoboju slovenskega Superpokala udarili s Koper Primorsko.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Veseli smo, da smo znova zbrani, in da začenjamo s treningi in pripravami na novo sezono 2020/21. Večina igralcev je že v Ljubljani. Vsi so lačni treninga in komaj čakajo, da začnemo. Veseli smo, da smo zbrali vse igralce, ki smo jih lahko v tem trenutku pripeljali v Sloveniji. Zapreti se moramo v dvorano, garati in ustvariti kemijo znotraj moštva. V strokovnem štabu je prišlo tudi do zamenjave. Ob tej priložnosti pozdravljam novinca Jana Šentjurca, ki je že sodeloval z menoj. Hkrati pa se želim zahvaliti Dragiši Drobnjaku za vso opravljeno delo. Želim mu vso srečo v nadaljnji karieri, in morda se bomo v prihodnosti še kdaj srečali.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Vsi smo veseli, da se priprave začenjajo po načrtih, v začetku avgusta, kot v prejšnjih sezonah. Bilo je namreč veliko negotovosti, ki še vedno so. Trenirali in delali bomo dan za dnem, in upajmo, da se sezona začne konec septembra.«