Golemac v Tivoli po 2. superpokal

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Pripravljalno obdobje je končano, v ponedeljek bo šlo zares. Košarkarji Sixt Primorske bodo v novo sezono podali v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bodo za slovensko superpokalno lovoriko pomerili z moštvom Petrol Olimpije. Obračun, ki se bo začel ob 20. uri, bo v živo prenašal Šport TV 1.

Superpokal, 24.9.
Petrol Olimpija – Sixt Primorska (20.00)

Za koprskimi tigri, ki za razliko od minule sezone v svojih vrstah premorejo kar nekaj novih obrazov – ekipo so okrepili Žan Mark Šiško, Luka Vončina, Marko Jagodić-Kuridža, Ivan Marinković in Andrej Stavrov, iz posoje pa se je vrnil Luka Rožanc – sta slaba dva meseca skupnih treningov. “Priprave so se odvile v skladu s pričakovanji, tako da moramo biti z njimi zadovoljni. Vmes smo imeli nekaj manjših težav z manjšimi poškodbami, a nobena ni bila tako resna, da bi nas zavrla pri našem delu. Začenja se nova sezona in mislim, da smo nanjo dobro pripravljeni,” uvodoma pove nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, ki na primorski klopi začenja svojo drugo sezono.

Moštvo Sixt Primorske je odigralo sedem pripravljalnih obračunov in tri tudi dobilo. “Na pripravljalnih tekmah smo želeli preizkusiti vse naše razpoložljive košarkarje in jim dati priložnost, da se dokažejo. Sedaj, ko se bodo začela tekmovanja, bomo zagotovo bolj gledali tudi na končni rezultat obračunov,” doda glavni trener Primorcev. Ti so sicer dobili tri tekme – premagali so italijanskega prvoligaša iz Trsta (76:67), slovenskega drugoligaša Plamo Pur (84:49) in udeleženca EuroCupa, Asseco Arka Gdynio (96:82) –, odlično pa so se kosali tudi z Cibono, ki nastopa v prvi Ligi ABA (84:85) ter minuli četrtek s češkim udeležencem košarkarske Lige prvakov, ČEZ Nymburkom (82:76).

Ekipa iz Kopra je celotne priprave oddelala brez večjih težav s poškodbami, sta pa bila zaradi reprezentančnih obveznosti dlje odsotna 17-letni Gregor Glas in novinec Vončina. “Glas s prilagoditvijo po vrnitvi z akcije slovenske izbrane vrste ni imel večjih težav, saj je bil del naše ekipe že v minuli sezoni, tako da je poznal naše zamisli in principe v igri. Medtem se je Vončina vrnil poškodovan. Večino časa smo srbeli za sanacijo njegovih težav z ramenom. Upam, da bo za začetek sezone nared,” o odsotnosti dveh košarkarjev pove Golemac, ki pred ponedeljkovo tekmo raje kot k napovedim svoje misli usmerja na dogodke, ki ga z ekipo čakajo na in ob parketu. “Težko je karkoli napovedovati, bomo pa na uvodni tekmi sezone v igri zagotovo skušali izkoristiti nekatere stvari, pri katerih mislimo, da smo napram tekmecem v prednosti. Superpokalni obračun bosta odločili inspiracija košarkarjev ter pripravljenost na samo tekmo,” pristavi 41-letni trener.

Prav trener Golemac je edini član zasedbe Sixt Primorske, ki mu je v preteklosti že uspelo seči po slovenskem superpokalnem Olimpu. To mu je uspelo leta 2012 v Grosupljem, ko je v dresu Krke kot igralec s 84:81 ugnal ravno ljubljanski klub. In kako se slednji spominja osvojitve te lovorike? “Bolj slabo,” z nasmeškom na obrazu za konec doda Golemac, ki bo v ponedeljek v slovenski prestolnici z ekipo skušal narediti vse, da po pokalnem naslovu iz minule sezone primorski klub tretje leto delovanja otvori s superpokalno lovoriko, za katero se bo potegoval prvič v svoji zgodovini.