Golemac poziva: “Do zmage lahko pridemo le kot ekipa!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 19.00 po natanko tednu dni znova stopili na parket in se v petem kolu Lige ABA v Stožicah pomerili z Budućnostjo VOLI.

Po tem, ko je bila sredin termin tekme petega kola 7DAYS EuroCupa s Promitheasom zaradi številnih pozitivnih primerov na COVID-19 v grški ekipi, prestavljen, bodo košarkarji Cedevite Olimpije v nedeljo ob 19.00 v Stožicah gostili podgoriško Budućnost VOLI. Zaradi trenutne epidemiološke slike v Sloveniji bo tekma potekala za zaprtimi vrati, neposredni prenos obračuna pa bo možno spremljati na Arena Sport 1.

Liga ABA, 5. krog, 1.11.
Cedevita Olimpija – Budućnost (19.00)

Podgoriški klub v Stožice prihaja po tem, ko je na zgodovinskem črnogorskem obračunu v 7DAYS EuroCupu v Baru po podaljšku, z 82:85, klonil proti oslabljenemu Mornarju. Tekmo je v zadnji sekundi srečanja s trojko odločil Isaiah Whitehead. Štirje košarkarji Budućnosti so presegli mejo desetih doseženih točk, s 15 točkami in sedmimi skoki pa se je najbolj izkazal Melvin Ejim. Poraz proti črnogorskim kolegom bo prav zagotovo služil kot dodatna motivacija za prvake Lige ABA iz leta 2018, ki so v novi regionalni sezoni skupaj s Crveno zvezdo mts na vrhu lestvice, brez poraza.

Cedevita Olimpija se bo skušala po nedeljskem porazu proti Partizanu NIS v Beogradu (77:86), vrniti na zmagovalne tirnice. Zmaji imajo po štirih odigranih tekmah v Ligi ABA na svojem računu tri zmage, s tem izkupičkom pa zaostajajo le za ‘modro-belimi’ iz Podgorice in ‘rdeče-belimi’ iz Beograda.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Budučnost VOLI je še ena ekipa, ki igra odlično. Na začetku sezone so Črnogorci vodilni v Ligi ABA, zelo dobre predstave pa kažejo tudi v 7DAYS EuroCupu. Imajo odlične posameznike, ki se med seboj izvrstno dopolnjujejo, hkrati pa so odlično vodeni. Zagotovo nas čaka težko delo. Le kot ekipa lahko pridemo do zmage. Skupaj bomo morali dati več, kot zmoremo, in z ekipno košarko parirati odlični ekipi Budućnosti VOLI.«