Golemac ostaja skromen

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija je ob Crveni zvezdi in Mornarju najbolj potentna ekipa Lige ABA. To so zmaji potrdili sinoči, ko so doma s kvalitetno obrambo porazili še beograjski Partizan, 78:65 je bilo.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom za težko prigarano zmago. Šlo je za fizično težko tekmo. Vedeli smo, da so tekmeci močni in gredo v skok v napadu. Odigrali smo pametno in zaščitili obrambni skok. Zmagati v skoku proti Partizanu NIS je velika stvar. V napadu smo na trenutke hiteli, sploh v prvem polčasu, ko bi morali prelomiti tekmo. Na koncu je bila zmaga zaslužena. Čestitke fantom in gremo naprej. Naši trdi treningi se nam morajo poplačati. V nadaljevanje sezone gremo tekmo po tekmo. Ne smemo leteti, glave morajo biti usmerjene naprej in ne gor. Brez evforije ali depresije, ostati moramo trdno na tleh. Igralci so našli svoje vloge v moštvu. Garajo drug za drugega. Tudi tisti, ki ne prihajajo do velikega števila metov, pomagajo ekipi.”

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Obramba je bila naš ključ za zmago. Mislim, da bi v prvem polčasu lahko igrali bolj zbrano tudi v obrambi. A na koncu smo prejeli zgolj 65 točk, od tega smo nekaj zaporednih košev dobili, ko je bila tekma že odločena. Vesel sem nad to predstavo in zmago. Gremo naprej. Zagotovo ni lahko igrati proti Partizanu NIS. Imajo ime, in čeprav v tej sezoni niso v najboljšem ritmu, se borijo. Za nas je to bila težka tekma. Pomembna zmaga nas je popeljala na vrh Lige ABA. Do premora nas čakata še dve srečanji. Na to zmago moramo čim prej pozabiti, se regenerirati ter v tekmo proti JL Bourgu iti stoodstotno pripravljeni.”