Golemac lovi Sagadinov rekord

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Koprčani letos delujejo kot dobro naoljen stroj. Številke so impresivne: v vseh tekmovanjih so nanizali kar 24 zaporednih zmag, od tega 14 v domačem prvenstvu, skupaj so v tej sezoni zbrali že 57 zmag. Z dvokorakom so skočili v finale, Krka jim ni bila kos. Primorcem do živega ne pride niti napovedan odhod direktorja Mateja Avanza, niti ostale take in drugačne govorice in rošade v klubu (poslovil se je vodja mladinskega pogona Samo Udrih, Gregor Glas ne trenira več v Kopru z ekipo).

Koprčani meljejo in so absolutni favoriti v finalu, ki se začenja v soboto, prva tekma bo v Kopru, potem pa izmenjaje, Koper/Celina (Ljubljana) vse do tedaj, ko bo eden pri treh zmagah.

V Sloveniji opozoril nase

„Seveda ne bežimo od vloge favorita. Po vsem tem, kar smo pokazali v tej sezoni, bi bil res neumen, če bi to zanikal. Igramo doma, kjer zmagujemo, imamo to prednost domačega terena,“ ne skriva ambicij Jurica Golemac, ki je kariero končal v KK Krka, z resno košarko začel v Olimpiji, na trenerski zemljevid pa se je kot samostojni trener postavil v Šentjurju, poletel pa je na klopi Sixta Primorske.

„Dejstvo je, da me vse skupaj preseneča. Ne morem verjeti, da tako igramo in smo tako suvereni. A nekaj dela je še pred nami. Finale je tu, moramo biti realni, predvsem pa ostati skromni in ponižni,“ opozarja sebe, okolico in igralce, da ne bi komu prehitro zrasle peruti ali pa da se ne bi prehitro natisnila kaka majica in da ne pride do drena buteljk v hladilniku.

Z Zdovcem soigralca

Mnogi so pričakovali, da lahko načrte Primorcev pokvari kar Krka. „Čestitam mojim igralcem, ki so delo opravili izredno dobro. Krka ima težave, premalo igralcev v rotaciji, zato nam ni mogla parirati. Mi smo hoteli delo končati v dveh tekmah in dobiti kak dan več za pripravo na finale. Tretje tekme so lahko vedno nevarne,“ se je Golemac še enkrat ozrl na polfinale, danes pa bo na novinarski konferenci pozornost namenil Olimpiji, kjer sta bila z Juretom Zdovcem celo soigralca – zadnjič v sezoni 2001/02!

Sagadinov rekord

Pa še nekaj veže Golemca z Olimpijo. V tej sezoni lahko Sixt in Golemac izenačita rekord, ki je v lasti zmajev in tedanje Smelt Olimpije. V sezoni 1993/94 je zasedba trenerja Zmaga Sagadina osvojila kar štiri naslove: državni in pokalni lovoriki so dodali še naslov prvaka Lige SBA in lovoriko evropskega pokala prvakov.

Mimogrede: Koprčani so pri treh naslovih v tej sezoni: pokal, superpokal in Liga ABA2 so že njihovi.