Golemac jasen in konkreten: “Pomembna tekma, pomembna zmaga!”

Rubrika: ABA Liga

Cedevita Olimpija je med tednom našla tekmeca in danes v Zadru odigrala preloženo tekmo 6. kroga Lige ABA, za nameček so zmaji slavili in prišli do 8. zmage v regiji. Po tekmi so svoje povedali v taboru Cedevite Olimpije.

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpija:
“Pomembna tekma, pomembna zmaga. Po seriji potovanj in tekmah v gosteh smo imeli na obračunu z Zadrom težave še z odsotnostjo Luke Rupnika. Ponovno so se v problemih z osebnimi napakami znašli naši branilci, ampak kapa dol celotnemu moštvu. Na koncu nam je uspelo verjeti vase. Po izgubljenem visokem vodstvu nismo obupali, temveč smo zaupali vase in na koncu zasluženo zmagali. Zadru želim vse najboljše v nadaljevanju sezone.”

Kendrick Perry, igralec Cedevite Olimpije:
“Zmagi se ne gleda v zobe. Vse pohvale Zadru, ki je odigral odlično tekmo. Mi smo morali ostati zbrani. Gre za igro serij. Ostali smo zvesti sami sebi, odigrali dobro obrambo in dosegali točke, ko smo jih potrebovali. V Ligi ABA šteje vsaka zmaga, ne glede na razliko. Ni treba zmagati za 20 točk, lahko zmagaš tudi za točko. Dokler bomo na koncu tekme dosegli več točk od tekmecev, bomo zadovoljni. Srečanje traja 40 minut. Ne glede na vzpone in padce, koliko časa preživiš v igri ali kako dobro zadevaš svoje mete. Potrebno je nadaljevati z igro in to smo tudi naredili.”