Golemac in Hodžić spet skupaj

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija v novo tekmovalno sezono vstopa okrepljeno s slovenskim reprezentantom, Alenom Hodžićem. Slednji se v Ljubljano seli po tem, ko je tri sezone več kot uspešno nosil dres Kopra Primorske.

V Ljubljano prihaja koprski ostrostrelec, ki slovi tudi kot zagrizen in nepopustljiv košarkar na obeh straneh parketa, Alen Hodžić. Slovenski reprezentant je s Cedevito Olimpijo podpisal dveletno pogodbo, Alen pa se je že pridružil treningom Zmajev v Stožicah.

27-letni Hodžič je v sezoni 2019/20 zaigral na 17 tekmah Lige Nova KBM in v 22 minutah, ki jih je v povprečju prebil na parketu, dosegal 9,6 točke, 2,9 asistence in 1,5 skoka na tekmo. Ob tem je za tri točke metal kar 43,7-odstotno. V Ligi ABA je na parket stopil na 21 tekmah rednega dela sezone in beležil 9,3 točke, 2,0 asistenci in 2,5 skoke na tekmo v 27,5 minutah na obračun.

Alen Hodžić je svojo košarkarsko kariero začel v domačem Kopru, kjer je prestal vse generacije ŠD Koš Koper. V članski konkurenci se je v dresu Koša prvič preizkusil leta 2009, leta 2011 pa se je preselil v ljubljanske Parklje in prvič zaigral v 1. SKL. Sezono 2012/13 je preživel pri domžalskih Helios Suns, poleti 2013 pa se je preselil v Portorož. Leta 2016 je za eno sezono prestopil k Hopsem s Polzele, nato pa se leta 2017 vrnil v domači Koper in vse do zaključka sezone 2019/20 nosil dres Koper Primorske. Hodžić je bil tudi kapetan moštva koprskih ‘tigrov’.

S Koprčani je Hodžić v zadnjih dveh letih osvojil številne lovorike, v tem času pa je uspešno sodeloval z glavnim trenerjem Zmajev, Jurico Golemcem. Alen ima v svoji biografiji naslov slovenskega državnega prvaka (2019), tri naslove slovenskega pokalnega prvaka (2018, 2019, 2020), dva naslova slovenskega superpokalnega prvaka (2018, 2019) in naslov prvaka Lige ABA 2.

Leta 2020 je Hodžić debitiral v dresu slovenske članske reprezentance in na obračunu drugega kola kvalifikacij za EuroBasket 2022, 23. februarja proti Avstriji v Areni Bonifika dosegel tudi svoje prve točke v dresu Slovenije.

Alen Hodžič
Datum in kraj rojstva: 11. avgust 1992, Koper (Slovenija)
Igralni položaj: krilo
Višina: 191 cm
Kariera: Koš Koper (2009-11), Parklji Ljubljana (2011-12), Helios Suns (2012-13), Portorož (2013-16), Hopsi Polzela (2016-17), Sixt/Koper Primorska (2017-20), Cedevita Olimpija (2020).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Zelo veseli smo, da smo v svoje vrste uspeli privabiti Alena Hodžića, ki je v letošnjem letu tudi debitiral v dresu slovenske članske reprezentance. Z dodatkom Hodžića na naš seznam igralcev nadaljujemo z idejo, ki smo jo predstavili že v minuli sezoni, to pa je, da jedro članskega moštva Cedevite Olimpije tvorijo domači igralci in slovenski reprezentanti. Alen je v preteklosti že sodeloval z glavnim trenerjem Jurico Golemcem, tako da natanko ve, kaj lahko pričakuje od našega stratega, in kaj se od njega pričakuje na igrišču.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zelo srečni smo, da se je Alen Hodžić odločil, da se pridruži Cedeviti Olimpiji. Alena zelo dobro poznam, saj sem z njim preživel dve sezoni in pol. Gre za izrednega borca in zmagovalca. Nobenemu ne bo dopustil, da ga nadigra. V naše moštvo smo dobili garača in borca, fanta s karakterjem, ki bo dal vse od sebe, da njegova ekipa zabeleži zmago.«

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Poznam sistem igre glavnega trenerja Jurice Golemca, zato menim in upam, da ne bom imel težav pri tem, da se vklopim v moštvo. Številne soigralce poznam že iz reprezentančne akcije, z nekaterimi pa sem tudi že delil garderobo. Komaj čakam tekme, komaj čakam, da spoznam navijače, hkrati pa se veselim začetka nove tekmovalne sezone. Ob tej priložnosti pa se želim zahvaliti tudi Koper Primorski za tri sezone, ki sem jih preživel v klubu.«