Golemac hvali Sunse

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V tem tednu košarkarje Sixt Primorske čakata še dve tekmi, obe v Domžalah pri Helios Sunsih. Dvoboj, ki se bo v četrtek začel ob 18. uri, bo štel za točke Lige ABA 2, sobotni (19.00) pa bo odigran v okviru državnega prvenstva.

Koprčani in Domžalčani so se v te sezoni srečali dvakrat, obakrat na Obali, kjer sta zmagi tudi ostali. V 5. kolu regionalnega tekmovanja so tigri konec oktobra slavili uspeh s 87:59, v začetku novembra pa so bili v Ligi Nova KBM boljši s 97:50.

Liga ABA 2, 16. krog, 17.1.
Helios Suns – Sixt Primorska (18.00)

Pred četrtkovim srečanjem je Sixt Primorska z izkupičkom 14-1 zanesljivo vodilno moštvo Lige ABA 2. Na drugi strani Domžalčani po 15 tekmah premorejo pet zmag in zasedajo predzadnje mesto na lestvici. Košarkarjem z Obale se bodo zoperstavili po dveh zaporednih porazih v regionalni ligi, a na krilih izjemnega preobrata v Pokalu Spar. V četrtfinalu so prvo tekmo proti Šentjurju izgubili za 24 točk, povratno v domači dvorani pa dobili za 31 in tako zasluženo napredovali v polfinale.

Za razliko od prve medsebojne tekme sezone v domžalski zasedbi ne bo Urbana Durnika, ki je bil tedaj najboljši posameznik svoje ekipe (15 točk, osem skokov). Klub in slovenski reprezentant sta se namreč pred kratkim razšla. Najučinkovitejši Heliosov posameznik v dosedanjem delu Lige ABA 2 je bil sicer 210 centimetrov visoki Srb Đoko Šalić, ki 16,2 točkama dodaja 5,9 skoka.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Helios Sunsi iz tekme v tekmo igrajo boljše. Po torkovi tekmi v Novem mestu se moramo odpočiti in regenerirati, ob tem pa dobro pripraviti na tekmece. V Koper se želimo vrniti z novo zmago.”

Corin Henry, košarkar Sixt Primorske:
“Manj kot dva dneva po povratni tekmi Pokala Spar nas čaka preizkus v Domžalah pri Helios Sunsih. Naš cilj je, da se na Obalo vrnemo z dvema točkama. Zanju bo treba odigrati dobro in osredotočeno.”