Golden State ‘s čiščenjem’ ponovno prvak, James igral z zlomljeno roko

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ob glasnih vzklikih ‘MVP! MVP!’ domačih gledalcev je LeBron James štiri minute pred koncem četrte finalne tekme zapustil parket. Toda ni ga zapustil zaradi udobne prednosti domače ekipe in posledično prve zmage v seriji, temveč zaradi (pre)velike prednosti gostov, ki so ob klopi že proslavljali nov naslov, zato domačemu trenerju ni preostalo drugega, kot da Jamesa potegne iz igre, da mu lahko gledalci namenijo stoječe ovacije, morda celo zadnjič v dresu Clevelanda.

Domači so vodili dvakrat za eno točko, na začetku tekme in na začetku druge četrtine, v vseh ostalih obdobjih igre pa so bili novi/stari prvaki enostavno boljši. Ob koncu se je prednost približala celo 30 točkam (28) in v zadnjem delu igre tekma ni imela praktično nobenega tekmovalnega naboja.

 

Bojevniki so tako prišli do svojega tretjega naslova v zadnjih štirih sezonah, dosežek, ki so ga pred sezono pričakovali praktično vsi, kar je bilo nekako slutiti tudi na zmagovalnem odru, ko so igralci dvignili pokal, naziv MVP finala pa je mogoče celo nekoliko presenetljivo dobil Kevin Durant, saj bi si ga morda nekoliko bolj zaslužil Steph Curry, ki je po nekoliko slabši tretji tekmi na četrti ponovno blestel, dosegel je 37 točk. Durant je sicer dosegel svoj prvi trojni dvojček na finalnih tekmah, 20 točk, 12 skokov in 10 asistenc. Mejo desetih točk sta presegla še Thompson (10) in Igoudala (11).

Na drugi strani je bil James ponovno blizu trojnemu dvojčku, dosegel je 23 točk, 7 skokov in 8 asistenc, po tekmi pa je na dan prišla informacija, da je zaradi udarca v tablo po prvi izgubljeni tekmi James igral s praktično zlomljeno roko, vendar tega niso hoteli deliti z javnostjo, da ne bi nasprotniki tega izkoristili. Na novinarsko konferenco po tekmi je tako prišel celo v manjši mavčni oblogi na desni roki.

 

Zdaj se bo pozornost lige NBA usmerila na prihajajoči nabor, kjer bo naš Luka Dončić eden glavnih kandidatov za najboljši izbor, takoj po tekmi pa so se seveda že začela tudi ugibanja, kje bo svojo kariero nadaljeval LeBron James, tako da nas čaka res zanimivo NBA poletje.