Golden State le korak oddaljen od sanj (VIDEO)

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji iz Oaklanda so s 104:91 dobili peto tekmo serije velikega finala in v zmagah povedli s 3:2. V polnem sijaju je blestel Stephen Curry s 37 točkami (7/13 za 3), medtem ko Clevelandu ni pomagala nova herojska, s trojnim dvojčkom začinjena predstava LeBrona Jamesa.

foto: nba.com

foto: nba.com

Warriors bodo tako imeli dve “zaključni” žogici, da po dolgih 40 letih v vitrino znova postavijo lovoriko NBA prvaka, za kar imajo, sodeč po statistiki in zgodovini, kar precej možnosti. Zmagovalec 5. tekme po izidu 2:2 v zmagah je namreč po aktualnem sistemu dobil kar 12 izmed 14 serij.

Težave Curryja

Tekma je bila sicer izjemno izenačena in odločena šele v zadnji četrtini. James je gnal voz Cavaliersov, medtem ko sta odločilne točke za domače dosegla Andre Iguodala, štiri minute pred koncem je s petimi vezanimi točkami poskrbel, da je prednost s +2 poskočila na +7 (91:84) ter Stephen Curry, ki mu je minuto kasneje uspelo prav tako doseči 5 točk zapored, točkovna zaloga pa je takrat narasla na 10 (96:86). Ko je Curry dobro minuto pred koncem z odličnim driblingom povsem iz tira spravil Matthewa Dellavedovo in zadel novo trojko, je bila tekma odločena (100:89).

James ni izgubil samozavesti

Prvi zvezdnik Golden Statea je imel po tekmi vidne težave z dehidracijo, a bo z njim do naslednje tekme že vse v najlepšem redu. “Moja tokratna predstava bo nekaj pomenila le v primeru, da osvojimo NBA naslov. Pravi trenutki nastopijo le za tiste, ki dvignejo lovoriko,” je dejal Curry, medtem ko njegov superzvezdniški nasprotnik James še ni izgubil upanja: “Sem samozavesten, saj sem najboljši igralec na svetu.” 

Šesta in morda že odločilna tekma v na sporedu v noči na sredo ob 3. uri zjutraj.

NBA finale, 5. tekma

GOLDEN STATE WARRIORS – Cleveland Cavaliers 104:91 /3:2/
(Curry 37, Green 16 in 9 skokov, Iguodala 14; James 40, 14 skokov in 11 podaj, Thompson 19 in 10 skokov)

// – izid v zmahag, igrajo na 4 dobljene tekme po sistemu 2-2-1-1-1