Golden State kot Chicago v časih Jordana!

Rubrika: Liga NBA

Najboljša ekipa letošnje sezone v Ligi NBA naravnost blesti. Le malo kdo je pričakoval, da bi lahko Bojevniki iz Oaklanda po 42 tekmah rednega dela izgubili vsega 6-krat. In na kakšen način premagujejo nasprotnike!

foto: warriorsworld.net
foto: warriorsworld.net

Ob odličnem začetku sezone še kar ni prišlo do padca v ekipi Steva Kerra, ki so ga mnogi napovedovali, češ da jim bo zmanjkalo moči ali pa jih bodo tekmeci preučili in se na njih bolje pripravili. V domači Oracle Areni, enem najbolj vročih terenov v celotni ligi, so Warriors izgubili – reci in piši – vsega eno tekmo, pa še to proti prvakom iz San Antonia. Sicer so porazi prihajali prvenstveno proti dobrim ekipam, ki sodijo v vrh, izjemi sta morda le tista z Miamijem in Phoenixom.

“Splash brothers” 

“Sta izjemna tekmovalca in oba sovražita izgubljati tekme. Ko jima enkrat ne gre, si lahko prepričan, da bosta na naslednji tekmi znova prava,” je o svojem udarnem branilskem dvojcu dejal trener Steve Kerr. Stephen Curry in Klay Thompson veljata za najnevarnejši in povsem nerešljiv duet, ki je kot tak nedvomno najboljši v celotni ligi. Vsak v mozaik rezultata doda enak točkovni izkupiček – 22,8 točk na tekmo. Poleg izjemnega napadalnega potenciala sta letos na precej višji nivo dvignila še obrambo, kar je po Kerrovem mnenju tudi ključ do uspeha.

Bolj dominanten le Jordan z Bullsi 

Morda še najbolj impresiven podatek je, s kolikšno razliko Golden State v tej sezoni premaguje tekmece, le-ta je tudi zgoraj podpisanega spodbudil k pisanju teh vrstic. Kaliforničani svoje nasprotnike v povprečju “puščajo” kar 12,1 točk za seboj, kar je najvišja razlika po rekordni sezoni Chicago Bullsov, ki so jo zaključili z rekordnim razmerjem 72/10. Takrat so Michael Jordan in kompanija svoje tekmece premagovali za skoraj 13 točk in pol. Golden State bi lahko torej pisal zgodovino, toda kljukice in križci bodo začeli padati šele maja (in junija), ko se bodo v končnici soočili z za njih doslej še nepoznanim pritiskom.