Gist za milijon dolarjev v Beograd, kamor se vrača tudi Jenkins

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Crvena zvezda sestavlja ekipo, ki obeta. Povratniku Ognjenu Kuzmiću se bo pod obročem pridružil James Gist, v Beograd pa se vrača tudi Charles Jenkins, ki je v preteklosti že nosil dres Crvene zvezde. Thomas Huertel podaljšal z Barcelono.

Tako James Gist kot tudi Charles Jenkins sta v preteklosti že igrala v Beogradu. 32-letni Gist se je z izjemno sezono 2010/2011 iz Partizana izstrelil v Fenerbahče, Jenkins pa za razliko od v Turčiji rojenega Američana že velja za ljubljenca Delij. Za rdeče-bele je prvič namreč nastopal že od leta 2013 do leta 2015, po enoletni avanturi v Milanu pa se je vrnil v Beograd, kjer je v dresu Crvene zvezde nastopal še eno sezono.

Jenkins je nazadnje igral za Khimki, za Moskovčane pa je v Evroligi v povprečju na tekmo na parketu prebil 22 minut, v tem času pa dosegal po 5,5 točke, 1,7 skoka in 1,7 podaje. Gist je kar 7 sezon prebil pri Panathinaikosu, v tem času pa z zeleno-belimi osvojil kar 5 naslovov državnih prvakov ter 6 naslovov pokalnih prvakov.

Gist je z beograjskim klubom podpisal pogodbo za 2 sezoni, v tem času pa naj bi po informacijah tujih medijev prejel milijon dolarjev.

Najnovejše v Evroligi:
Thomas Huertel v Barceloni ostaja do sezone 2021/22.
Mateusz Ponitka za dve sezoni v Zenit.
Sergey Monia ostaja v Khimkiju.
– Fabien Causeur je podaljšal z Realom za 3 sezone,
– Tonye Jekiri in Rihards Lomazs sta nova člana ASVEL-a,
– Khimki se je okrepil z Andreyjem Desiatnikovim.