G. Trojni dvojček: “O, ja! Luka zna podajati!”

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ko govorimo o trojnih dvojčkih, je trenutno najbolj aktualen Russell Westbrook, a bili so časi, ko je za pravega mojstra trojnih dvojčkov veljal Jason Kidd. Nekdanji zvezdnik Dallasa, ki je bil to leto izbran v hišo slavnih, je še eden izmed mnogih, ki v Slovencu vidi izjemnega košarkarja.

V Dallasu te dni vlada odlično vzdušje. Temu je bil na obračunu med Dallasom in Orlandom priča tudi legenda Dallas Mavericksov Jason Kidd, ki je bil leta 1994 na naboru izbran kot 2. izbor, izbrali pa so ga prav Telički.

O, ja, on zna podajati,” so bile prve besede Kidda o vprašanju, kaj si misli o slovenskemu čudežnemu dečku Luki Dončiću. “Mislim, da je zares dober igralec. Je več, kot so ponavadi 19-letni košarkarji. Vse ima pod kontrolo. Povsem razume igro in ima visok košarkarski inteligenčni kvocient.”

Dončić je Kidda navdušil s svojo raznovrstnostjo na obračunu proti Orlandu, kjer je bil izjemno blizju trojnega dvojčka. Po vsej verjetnosti bi ga tudi dosegel, a se je trener Rick Carlisle odločil, da mu raje nameni nekaj počitka.

Pravi “Mr. Triple-Double” pa je svoje čase bil Jason Kidd, ki je v svoji karieri zbral kar 107 trojnih dvojčkov. Tokrat je dejal, da ga Dončić spominja prav nanj, “morda ne po samem stilu igre, zagotovo pa po entuziazmu.”

Naslednji obračun Dončića in soigralce čaka v noči iz srede na četrtek, ko v American Airlines Center prihaja Atlanta Hawks.