FOTO: Več kot 60 otrok, medalje podeljevali krkaši

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V KK Krka so v okviru 13. Rudolfovih tednov športa organizirali dan odprtih vrat za vse osnovnošolce, tiste, ki so že vključeni v Šolo košarke ali pa jih košarka veseli in bi morda tudi sami pričeli s treniranjem. Pripravili so tudi Zaključni turnir Šole košarke 2018/19, tekme in spretnostni poligon. Zbrane so pozdravili trener članske vrste KK Krka Simon Petrov in košarkarji na čelu s kapetanom Juretom Balažićem.

„Vsaka taka stvar je dobrodošla za košarko v Sloveniji. Z ekipo se radi odzovemo in pridemo podpreti dogodek. Veseli smo, ko vidimo, kako mladi igrajo z zanosom in željo,“ je povedal trener Petrov. „Vidi se, da mladi spremljajo košarko in jo imajo zelo radi, to je dobro,“ je pristavil Jure Balažić.

„Odziv je presenetljivo dober, čeprav je bila sobota v znamenju široke palete dogodkov, zato smo dobili kar nekaj opravičil otrok, z eno ekipo pa smo bili na turnirju v Ljubljani. Kljub temu se jih je zbralo več kot 60. Kričijo, družijo se in se imajo fajn, to je ključno,“ pa je na to temo dodal Domen Zevnik, vodja pionirskega pogona v KK Krka, ki je v sodelovanju z Zavodom Novo mesto in pomočjo Matjaža Kuzme pripravil prijetno sobotno košarkarsko dopoldne v dvorani Marof.