FOTO: V spomin na Tarasa

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V ponedeljek, 11.11., se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2019/20. Videli smo tekme v moški predtekmovalni skupini B in A. Kot zanimivost velja omeniti, da je bila tekma med Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo in Biotehniško fakulteto posvečena v spomin na mnogo prezgodaj preminulega Tarasa Velikonjo Grbca.

Skupina B (moški), 11.11.
Filozofska fakulteta : PRAVNA FAKULTETA  34 : 49
FF:  Lovrečič 11, Dautovic 10, Mahne 7, Ferluga, Stefanovski in Sarafimov 2;
PF: Korošec 16, Kolenc 11, Zazijal in Urankar 8, Rataj 6;

Prvo srečanje večera se je začelo v zelo izenačeni in borbeni igri, temu primeren je bil tudi rezultat po prvi četrtini – izenačen. Druga četrtina je prinesla dokaj podobno sliko, le da so rezultatsko bili boljši »filozofi«, ki so ob polčasu povedli za 5 točk. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena borba, v zadnjem delu igre pa so »pravniki« stopili na plin in z učinkovito igro zanesljivo zmagali. 

MEDICINSKA FAKULTETA – Fakulteta za šport  52:38
MF: Drglin 18, Milič 13, Tomažič 9, Lampret 6, Mirkovič 3, Verbič 2, Berce 1;
FSP: Fižuleto 13, Irgolič 10, Mehlin  in Cvetič 5, Zajmi 3, Vavken 2;

Na tretji tekmi današnjega sporeda so »medicinci« pokazali da si lanskoletni uspeh s tretjim mestom želijo nadgraditi. Proti močnemu nasprotniku kot so »športniki« so pokazali, da so pripravljeni vsako tekmo odigrati v visokem tempu. Ob polčasu so si študentje z MF priigrali že kar konkretno prednost, ki je znašala 14 točk. »Športnikom« se je videlo, da so bile študijske počitnice predolge, saj so v drugem polčasu občutno dvignili srčni utrip in jim tako ni uspelo ujeti priključka. Čestitke »medicincem« za uspešen začetek sezone.

Lestvica v skupini B (moški): Pravna fakulteta ter Fakulteta za šport 3, Medicinska fakulteta, Fakulteta za matematiko in fiziko ter Filozofska fakulteta 2. 

Skupina A (moški), 11.11.
FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO – Biotehniška fakulteta  54:45
FGG: Zavolovšek 15, Kužnik 14, Purič 7, Klobčar 6, Klun 4, Hrabrič in Loboda 3, Lačen 2;
BF:  Doljak 15, Sintič in Torej 10, Podgornik Milosavljević 8, Zobec 2;

Tekma se je začela z minuto molka (ploskanja) v spomin na mnogo prezgodaj preminulega Tarasa Velikonjo Grbca. Omenimo lahko, da se je za njegov športni prispevek na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo zahvalila prodekanja za študentske zadeve na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo doc. dr. Simona Savšek, njegovi soigralci pa so celotno srečanje nosili posebej narejene majice z njegovim imenom na hrbtu. Sama tekma se je odvijala v borbenem in tekmovalnem vzdušju in prav je tako, saj je bil Taras borben in tekmovalen do zadnjega atoma moči. Prva četrtina se je zaključila dokaj izenačeno – »gradbeniki« so jo dobili z 2 točkama razlike, do polčasa pa je študentom s FGG uspelo razliko povečati na 10 točk. V drugem polčasu so »gradbeniki« popolnoma nadzorovali potek srečanja in na koncu slavili zanesljivo zmago z 9 točkami razlike. Omeniti velja, da se je tekma končala tako kot se je tudi začela – obe ekipi sta družno skupaj s prisotnim občinstvom v športni dvorani še enkrat posvetili spomin na Tarasa. Ob tej priložnosti se tudi vodstvo Športne zveze Univerze v Ljubljani Tarasu zahvaljuje za njegov prispevek k slovenskemu univerzitetnemu tekmovalnemu športu. 

ZDRAVSTVENA FAKULTETA – Pedagoška fakulteta  42:40
ZF: Grajzar 16, Kregar 12, Gruden 9, Jerebic 3, Rupnik 2;
PeF: Ristič Matej 11, Ristič Martin 10, Kolarič 6, Kern in Čušin 5, Peteh 2, Ravnikar 1; 

Tekma med »zdravstveniki« in »pedagogi« je postregla s hitro igro, vendar tudi z obilico napak. Kljub temu, da so bili študentje z  ZF vseskozi v rahli prednosti, je bil rezultat po tretjem delu tekme izenačen. V zadnji četrtini smo vseskozi gledali izenačeno srečanje, več znanja in tudi športne sreče (zadeli so odločilno trojko 3 sekunde pred koncem tekme) pa so imeli študentje z ZF, ki so tako zabeležili prvo zmago v letošnjem tekmovanju.

Lestvica v skupini A (moški): Biotehniška fakulteta ter Zdravstvena fakulteta 3, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Pedagoška fakulteta 2. 

Spored tekem (18.11.2019)

Skupina C (moški):
FDV : FA   18.11.2019 ob 18.10
FS : FFA   18.11.2019 ob 19.15

Skupina D (moški):
FU : FRI   18.11.2019 ob 20.20
FKKT : EF   18.11.2019 ob 21.25

Vse podrobnejše informacije lahko dobite na uradni spletni strani lige.