FOTO: V Mariboru tudi Memi Bečirovič in Marino Baždarić

Rubrika: Liga Nova KBMMlajše selekcije

Od petka do nedelje (5.9. – 7.9.) v Draš centru v Mariboru poteka močan košarkarski mednarodni turnir »Postani Sani 2014« za pionirje. To bo drugi tovrstni turnir zapored, na katerem nastopa osem moštev. Glorija iz Rusije, Cedevita iz Hrvaške, Kondori Liberec iz Češke, Žarkovo iz Srbije, USK Future Stars iz Češke, A.S.D. BaskeTrieste iz Italije ter Union Olimpija in KŠ Sani Bečirović iz Slovenije. Organizator turnirja je Košarkarska šola Sani Bečirović, ki si želi, da bi tovrstni turnirji postali stalnica. Ob tem so na novianrski konferenci predstavili tudi uradno maskoto Sanija Bečiroviča – Saniboya, katere avtor je Viktor Hochtl.

0609_bazdaric_becirovic_00

Organizator turnirja ter vodja KŠ Sani Bečirović Matjaž Čuješ z nestrpnostjo pričakuje začetek turnirja. Kot pravi sam so v turnir vložili ogromno, saj se zavedajo kaj na drugi strani prinaša. »Za turnir smo se odločili, da otrokom ponudimo kvalitetno košarko. Želimo pokazati okolju, da se lahko naše ekipe primerjajo s tujimi ekipami in igralci. Košarko želimo tudi čim bolj približati mladim. S kvalitetnimi tekmami bodo naši igralci dobili veliko izkušenj, s tem bodo tudi napredovali in se tako čim bolje pripravili na prihajajočo sezono.

Takšni turnirji so pri nas zelo redki. Verjamemo, da bo veliko ljudi in skavtov prišlo pogledati mlade talente kako se bodo zoperstavili svojim vrstnikom v Evropi. Ekipe so kvalitetne. Vse sodijo v vrh v svojih državah. Veseli smo, da smo zbrali tako kvalitetno zasedbo, ki bo dala zagotovo izjemno močan turnir. Seveda vabim vse skupaj, da se nam od petka do nedelje pridružite v Draš centru«

Slovenski košarkar Sani Bečirović, ki se te dni mudi v Italiji na pripravah je zelo vesel, da jim je s skupnimi močmi uspelo pripraviti še drugi tovrstni turnir zapored. »Verjamemo, da se bo naš turnir »Postani Sani« zasidral tako v slovenski kot mariborski prostor. Vesel sem, da smo uspeli pripeljati tako močne ekipe.  Letošnji turnir je namenjen pionirskim kategoriji saj s sodelavci menimo, da so ta leta prelomna leta za nadaljnje ukvarjanje s športom, ki mi v življenju pomeni največ – košarko.

 Zelo sem tudi vesel, da smo vsi skupaj na čelu z otroci v košarkarski šoli dobili maskoto Saniboya, ki bo me odslej nadomeščal ko me ne bo v njihovi bližini. Verjamem, da bo maskota kmalu še bol zaživela in obiskovala otroke na tekmah, treningih, prireditvah… Seveda si v prihodnosti želimo lik še razvijati in ga v manjši različici ponuditi vsem. Še enkrat hvala ilustratorju Vikiju, ki je naredil in opravlja res odlično delo«.