FOTO: Trifunović in Valentinčič k Lakoviču in Dragiću

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Selektor moške članske reprezentance Rado Trifunović in njegov pomočnik Jernej Valentinčič se te dni mudita na delovnem obisku v Nemčiji. Za uvod sta se najprej ustavila v Münchnu, kjer sta se priključila strokovnemu štabu Bayerna, nato pa v Ulmu obiskala še Jako Lakoviča in Zorana Dragića.

 

Kvalifikacije za EuroBasket 2021 bo #mojtim začel februarja prihodnje leto. Izbrance selektorja Rada Trifunovića 20. februarja najprej čaka gostovanje na Madžarskem, 23. februarja pa se bodo v dvoboju z Avstrijo predstavili še domačim navijačem. V skupini F bodo tekmeci Slovencev še Ukrajinci. A ne glede na to, da nas do prvih tekem ločijo še nekaj manj kot štirje meseci, je strokovni štab slovenske izbrane vrste že pošteno zavihal rokave.

Selektor Rado Trifunović in njegov pomočnik Jernej Valentinčič se tako v teh dneh mudita na delovnem obisku v Nemčiji, kjer sodelujeta s priznanim črnogorskim trenerjem na klopi Bayerna iz Münchna Dejanom Radonjićem, ki je v odličnem odnosu s selektorjem Trifunovićem. Za nekaj dni sta se priključila trenerskemu štabu Bayerna ter aktivno sodelovala na treningih nemškega evroligaša. Trifunović in Valentinčič sta se nato iz Münchna odpravila v Ulm, kjer na delu spremljata še člana #mojtim Zorana Dragića in Jako Lakoviča.

Rado Trifunović, selektor moške članske reprezentance:
“Vesel sem, da na Košarkarski zvezi Slovenije še najprej nadaljujemo z odličnim sodelovanjem s številnimi priznanimi trenerji in klubi. Trenerju Dejanu Radonjiću in vodstvu Bayerna se zahvaljujem za gostoljubje in novo odlično trenersko izkušnjo. Mislim, da sva z Jernejem ponujeno priložnost za dodatno usposabljanje, pridobivanje izkušenj ter izmenjavo mnenj dobro izkoristila. Z navdušenjem pa sva pričakala tudi srečanje z Zoranom Dragićem in Jako Lakovičem. V novi sredini dobro delata in užitek ju je spremljati v dvorani. V druženju z obema bo glavna tema pogovorov razumljivo reprezentančna izbrana vrsta.”